Öne Çıkanlar mersin ÇKA kutlama Erdemli İHA

Bu haber kez okundu.

Şehidin Kanı Yerde Kalmadı

4 Haziran 2006 tarihinde Bingöl'ün Bilaloğlu köyü yakınlarındaki Atapark mevkiinde akşam saatlerinde üstlerine dönen askeri konvoya, PKK terör örgütü üyeleri tarafından açılan ateş sonucu terhisine 20 kalan Denizlili Jandarma Er Ömer Yankayış şehit olurken, 8 asker de yaralandı. Şehit Ömer Yankayış, aylar önce babası Ali Yankayış'ın cenazesi için geldiği memleketi Tavas ilçesine bağlı Yukarıboğaz köyünde son yolculuğuna uğurlandı. Yankayış'ın ailesine 2010 yılında düzenlenen törende Vali Yavuz Erkmen tarafından ‘Devlet Övünç Madalyası ve Beratı' verildi.

Bingöl, Elazığ ve Tunceli kırsalında sözde Doğu Gücü Karargahı sorumlusu olarak faaliyetlerde bulunurken 2005-2008 yıllarında aralarında Denizlili şehit Ömer Yankayış'ın da bulunduğu 5'i asker 3'ü de sivil vatandaş 8 kişinin şehit edilmesinin faili olan ‘Şoreş Amed' kod adlı Devrim Kavak, yargılanıp 8 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 475 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 2013'te 18 mahkumla beraber Bingöl Cezaevi'nden firar eden Kavak, yakalandıktan sonra konulduğu Diyarbakır Cezaevi'nden de 2016 yılında 6 mahkumla birlikte kaçırıldı.

6 yıldır her yerde aranan terörist Kavak'ın Gara'ya TSK ve MİT'in ortaklaşa gerçekleştirdiği nokta hava harekatıyla öldürüldüğü İsviçre'deki anma programıyla ortaya çıktı. Eşi Ali Yankayış'ın ölümünün üzerinden 6 ay geçtikten sonra terhisini beklediği oğlu Ömer Yankayış'tan gelen şahadet haberiyle yıkılan 68 yaşındaki acılı anne Huri Yankayış, oğlunun anısına evinde oluşturduğu köşedeki fotoğraflara bakarken gelen müjdeli haberle buruk bir sevinç yaşadı. Haberi alır almaz şehit oğlu ve kocasının mezarına giden şehit anası, “Ömer'im katilini öldürmüşler sen rahat uyu. Ali'm oğlumun katili vurulmuş, sana müjde vermeye geldim. Rahat uyuyun beraber” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.