Öne Çıkanlar mersin gündem7 kamilaydın mhp Sağlık

Bu haber kez okundu.

AKMİB'in İhracatında Rekor Artış

Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Çağan, şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 100,7 artış sağlayıp 391,4 milyon dolarlık ihracata imza attıklarını açıkladı.
Dünya genelinde ham madde, navlun ve enerji maliyetlerinin katlanarak arttığı süreçte yakından tedarik eğilimiyle ortaya çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını vurgulayan Çağan, en yüksek ihracat değerlerini Hollanda, Fransa ve Singapur pazarlarında elde ettiklerini belirtti.

Tedarik zincirlerindeki bozulmaların yanı sıra enerji ve emtia fiyatlarındaki artışın küresel sorun haline geldiğini, bu zorlu süreçte ihracatçı firmaların en büyük sıkıntıyı finansmana erişimde yaşadığını aktaran Çağan, Kredi Garanti Fonu (KGF), Eximbank ve İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE A.Ş.) üzerinden ihracatçının desteklenmesinin çok önemli adımlar olduğunu ancak KGF desteklerinden ihracatçıların beklediğini bulamadığını, artan girdi maliyetlerinden dolayı kredi destek paketlerindeki limitlerin de mutlaka artırılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.