Öne Çıkanlar toroslarbelediyesi imamhatip soğutma Tarsus Üniversitesi Toroslar belediyesi

Bu haber kez okundu.

Şehit Savcı Törenle Anıldı

Terör örgütü DHKP/C tarafından 31 Mart 2015 tarihinde makam odasında şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz şehit edilişinin 7. yıl dönümünde, Çağlayan Adliyesi’nde düzenlenen törenle anıldı. Törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.

Törendeki konuşmasına tüm şehitleri yâd ederek başlayan Bakan Bozdağ, "Bizim inancımız gereği şehitler ölmez, onlar diridirler. Şehitler ölmez ama teröristler, terör örgütleri ve onları besleyenler yok olmaya mahkumdurlar.” dedi. Türkiye Cumhuriyeti’nin uzun yıllardır nice terör örgütleriyle mücadele ettiğini ve alfabede terör örgütleri isimlerini sayacak harf kalmadığını ifade eden Bozdağ, “Şunu görüyoruz ki bu terör örgütlerinin tamamı birer maşadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne dönük siyasi ve başka hesapları olan emperyalist güçlerin maşalarıdır. Onların talimatıyla eylem yaparlar, harekete geçerler. Bugün PKK terör örgütünün, FETÖ terör örgütünün, DHKP-C terör örgütünün tamamının ağababalarının siz de biz de 84 milyon Türk vatandaşı da çok iyi bilmektedir.” dedi.

Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı öldürenlerin adalet sistemine bir kurşun sıktığını söyleyen Bozdağ, konuşmasında, "Şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz yargıyı temsil ediyordu. Yargı millet adına hüküm veriyor. Adaleti ayakta tutan, tesis eden, milletin hak arama mücadelesinde onları hakka ve hakikate kavuşmasın vesile olan yüce bir görevi ifa ediyor. O yüzden teröristlerin Mehmet Selim Kiraz kardeşimize sıktığı kurşunlar sadece bir vatan evladını şehit eden kurşunlar değildir. Aynı zamanda adalete sıkılmış kurşunlardır, hukuk devletine sıkılmış kurşunlardır, hukuk düzenimize sıkılmış kurşunlardır. Birliğimize, dirliğimize, devletimize sıkılmış kurşunlardır Biz bu kurşunların sıkanlarla mücadelemizi bunda sonra da sürdüreceğiz. Bizi terör eylemleri ile bitiremezler. Adaleti ayakta tutmaktan asla alı koyamazlar. Türkiye Yeni Mehmet Selim Kirazları yetkin bir şekilde yetiştirerek, memleketimizin dört bir yanında adaleti tesis ederek ve ayakta tutarak milletimizin derdine derman olarak yoluna devam edecektir. Türkiye güçlüdür, milletimiz güçlüdür. Şehidimiz babası da ifade etti; bu milletin evlatları şehitlerimizi unutmaz. Şehitlerinin emaneti analarını, babalarını, evlatlarını kendi evlatlarından ayırt etmez. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu milletin evlatları adına bu vazifeyi gerektiği şekilde yerine getirir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehitlerimizin hatırasına, onların emaneti ana ve babalarına sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.