Öne Çıkanlar gündem7 covid19 Sağlık mhp

Bu haber kez okundu.

Genelkurmay Başkanlığından Milli Savunma Bakanlığına Yetki Teslimi

Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlıklarının Milli Savunma Bakanlığına bağlanması neticesinde bazı yetkiler doğrudan Milli Savunma Bakanlığına aktarılması için hazırlanan teklifin taslağında öne çıkanlar şöyle: 

Artık subay veya astsubayların emekliliklerine Milli Savunma Bakanlığı izin verecek.

Er ve erbaşların yaralanması halinde tüm tedavi giderleri Milli Savunma Bakanlığı tarafından karşılanacak. Terhisin ardından devam eden tedaviler için yol ücreti ve gündelik ücret verilecek.

Genelkurmay Başkanlığınca TSK personelinin yurt dışındaki eğitim süresi zorunlu hizmet süresine ekleniyordu. Yapılan düzenlemeyle birlikte zorunlu hizmete eklenen süre iki katına çıkartılacak.

TSK personelinin kılık kıyafet kurallarını veya uygulanacak kısıtlamayı Milli Savunma Bakanlığı belirleyecek.

Erbaş ve erlerin kullandığı askeri araçların kaza yapması halinde masrafları Milli Savunma Bakanlığı karşılayacak.

Askeri atıkların takibi ve çevre kirliliğinin önlenmesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının ortaklaşa hazırladığı yönetmelikle belirlenecek. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bütün sınavlarla ilgili açıklama, başvuru, sınav sonucu ve duyuru bakanlığın internet sitesinden yapılabilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.