Öne Çıkanlar mersin hür gündem7 kamilaydın mhp

Bu haber kez okundu.

TOKİ Yatırımına Engel Olmak İsteyen CHP ve HDP'lilere Tarihi Yanıt

Birinci Birleşimi gerçekleştirilen Toroslar Belediyesi Haziran ayı Belediye Meclis Toplantısında gerginlik yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından kredi sözü verilen ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilecek konut projelerini engellemek isteyen CHP ve HDP'li meclis üyeleri, mecliste gerginlik yaşanmasına sebep oldu.

HDP'li meclis üyesi Eren Türker tarafından ortaya atılan meclis üyelerinin fikirlerinin alınmadığı iddiası üzerine konuşan Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türker'in sözlerine yanıt verdi. Türker'in fikir alışverişinde bulundukları gün terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen bir haber ajansına verdiği röportajda kendisini hedef gösterdiğini hatırlatan Başkan Yılmaz, "Hem ülkemizde hem kentimizde konut ihtiyacı var ve bu ihtiyacın giderilmesi gerekiyor. TOKİ'nin Toroslar'da konut inşaa etmesinden rahatsızsanız, müteahhitler rahatsızsa bu başka birşey ama buna sevineceğinize, Sayın Bakanımıza teşekkür edeceğinize bu şekilde olumsuz görüşler bildirmeniz, konuya gölge düşürmeye çalışmanız uygun değil. Sizin niyetiniz kötü. Biz bir olalım, birlik olalım diyoruz, siz bölücülük yapıyorsunuz. Bunu bu millete yediremeyeceksiniz. Seninle fikir alışverişinde bulunduğum gün beni terör örgütünün ajansında hedef gösterdin. Üstelik sosyalizmden bahsederken 5 - 10 bin liralık gömlek giyerken yaptın bunu." ifadelerini kullandı.

Birbirlerini Yalanladılar

Tartışma sürerken söz alan CHP'li meclis üyesi Hasan Özalp Önal da Başkan Yılmaz'ın muhalefetin fikrini almadığını savunurken yine CHP'li meclis üyesi Hıdır Berk'in sözlerine Başkan Yılmaz'ın her konuda muhalefet üyelerinin fikrini aldığını söyleyerek başlaması, TOKİ yatırımlarına engel olmak isteyen muhalif meclis üyeleri arasındaki çelişkiyi ortaya koydu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.