Öne Çıkanlar mersin tarafsız gündem mersinfikir hür

Bu haber kez okundu.

Çilek Hasadı Başladı

Mersin’in meyve üretim merkezi konumundaki Silifke ilçesinde açıkta hasadı yapılan çilekler, ihraç ediliyor. Türkiye’de birçok meyvenin ilk hasadının yapıldığı yer olmasıyla dikkat çeken Silifke’de çilek üretimi ilçe ekonomisine önemli katkı sağlıyor.
Açık alanda yapılan üretim çok sayıda kişiye istihdam sağlarken, bu yıl Silifke’de 70 bin ton çilek rekoltesi bekleniyor.

Çileğin geleceğinden umutlu olduklarını belirten Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, “Silifke Ticaret ve Sanayi Odası tarafından alınan Silifke’nin coğrafi tescilli, dünya markası bir çileği var. Bu yıl hasadına başladık. Şuanda ihracatlarımızda başladı. Artık her bölgeye ihracat yapıyoruz. Avrupa’dan, Asya’ya ve Rusya bölgesine ihracat yapıyoruz. Tabi ki bu yıl Rusya-Ukrayna savaşından sonra ulaşım sorunları yaşıyoruz ama bunları da yavaş yavaş çözmeye başladık. Gelecekten umutluyuz. Fiyatlarımız şu an iyi, ihracatımız da iyi gözüküyor. İnşallah iyi bir yıl olacağına inanıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.