Öne Çıkanlar toroslarbelediyesi soğutma imamhatip Toroslar belediyesi Tarsus Üniversitesi

Bu haber kez okundu.

Mersin'deki Cinayet Hakkında Çirkin İddia

Geçtiğimiz günlerde Mersin'de yaşanan ve Ülkü Ocakları camiasını üzüntüye boğan Emrullah Kaplan cinayetiyle ilgili çirkin bir iddia ortaya atıldı. Aydın ilinde yayın yapan bir yerel gazetede, Efendi Barutçu isimli yazar tarafından kaleme alınan bir mektup yayınlandı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'ye ithafen yazılan mektup hakkında, "Emrullah Kaplan'ı silahıyla sırtından vuran Çağrı Ünel'in aklanmak istendiği" yorumu yapıldı.Yaşanan cinayetle ilgili baştan sona yanlış bilgiler yer alan mektupta, Emrullah Kaplan ve arkadaşlarından "bıçaklı ve sopalı grup" diye bahsedilirken, Çağrı Ünel ise eşinin yanında saldırıya uğramış gibi gösterilmeye çalışılması tepkilere neden oldu. Ayrıca, Barutçu'nun mektubunda, Emrullah Kaplan'ın Ülkü Ocakları mensubu olmadığını iddia ederek Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nin açıklamalarıyla çelişen ifadeler de yer alıyor. Ayrıca, daha önce kendisinin milletvekili adaylığını, kendisini yol arkadaşı olarak görmediği için kabul etmeyen Dr. Devlet Bahçeli'ye, FETÖ/PDY iltisaklı olduğu bilinen Sinan Ateş'i MHP Genel Merkezine çağırarma tavsiyesinde bulunan Barutçu, Alparslan Türkeş'in "Ülkücülük MHP'de olur" sözünü ise herkes tarafından doğru bilinen yanlış olarak niteliyor.

Cinayetin ardından, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, sosyal medyadan bir açıklama yayınlayarak, ''Ülkü Ocakları mensubu kıymetli Ülküdaşım Emrullah Kaplan Mersin’de uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiştir. Bu alçak saldırıyı azmettirip destek olan tüm odaklardan hukuki süreci de yakından takip ederek her türlü hesabı en ağır şekilde soracağız. Ülküdaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyorum.'' ifadelerini kullanmıştı. 

Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Murat Sezer de sosyal medyadan, ''Bir ülküdaşımızın öldürülmesi teşkilatımızda derin bir üzüntüye sebep olmuştur. Yaşanan bir kavga ardından olay yerinden uzaklaşan kişiye arkasından silahla ateş ederek sırtından vurup öldüren kişinin eski bir ocak başkanı olması eline bulaşan ülkücü kanını temizlemeyecektir. Bazı haberlerde iddia edildiği şekilde bıçaklı bir saldırı ve yaralama olayı olmadığı halde, kamuoyunda cinayeti yumuşatmak için bazı kişiler tarafından yapılan algı çalışmaları ise tarafımızdan tepkiyle karşılanmıştır.'' ifadelerini içeren bir açıklama yaparak cinayeti kınamış ve Barutçu'nun dile getirdiği yöndeki  iddiaları "cinayeti yumuşatmak için bazı kişiler tarafından yapılan algı çalışmaları" olarak nitelemişti. 

Cinayete kurban giden Kaplan'ı anmak adına,  Mersin Ülkü Ocakları'nda, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz,Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli ve Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Murat Sezer'in de katıldığı bir program düzenlenmişti. Tüm bu gelişmelere rağmen Kaplan'ın Ülkü Ocakları mensubu olmadığı gibi bilgileri yazısına taşıyan Barutçu'nun yazısı, Ülkü Ocakları camiasında tepkilere neden oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.