Öne Çıkanlar mersin gündem7 kamilaydın mhp Sağlık

Bu haber kez okundu.

Ata Tohumunun Bereketi Şaşırttı

Erdemli'de çiftçilik yapan Muhammet Bulut'un atadan kalma tohumlardan örtü altına ektiği domates aralıksız 6 ay ürün vererek üreticisini mutlu etti. Şu ana kadar 25 ton civarında ürün alan halen gün aşırı 2 tona yakın domates hasat eden üretici Bulut, artık açıkta ekim yapacakları için seradaki üretime ara vermek zorunda kalacağını söyledi.


Geçimini ailesiyle birlikte sürdürdüğü çiftçilik mesleğinden sağlayan 2 çocuk babası Muhammet Bulut, 2 yıldır ata tohumu ile hem yaz hem de kışın örtü altında domates yetiştiriciliği yapıyor. Dede ve babasından kalma tohumlarla yörede köy domatesi, ragıp, cavcav, lapçin veya anam babam domatesi olarak bilinen domatesi üreten Bulut, bu yıl beklediğinin üzerinde bir verim aldı. Örtü altına Ekim ayında tohumdan ürettikleri fideleri diken Bulut, 6 aydır düzenli olarak domates hasadı yaptı. Şu ana kadar 25 ton ürün alan Bulut, halen gün aşırı hasatla 2 tona yakın domates toplamaya devam etmesi dikkat çekti. Ata tohumunun çok bereketli olduğunu aktaran Bulut, açıkta üretime geçecekleri için bitmek bilmeyen domates üretimini örtü altına sonlandıracaklarını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.