Öne Çıkanlar mersin kar yağışı Erdemli hür İHA

Bu haber kez okundu.

İP'te Teşkilatlar Akşener'e Bağlandı

İyi Parti(İP) yönetiminde görev değişikliği adı altında adeta deprem yaşandı. CHP ve HDP'ye eleştirileriyle sık sık gündeme gelen ve geçtiğimiz günlerde hapisteki HDP'li Selahattin Demirtaş'ın açıklama yaparak "ırkçı ve faşist" olduklarını iddia ettiği Yavuz Ağıralioğlu ve Koray Aydın görevden alındı. Ağıralioğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Demokrasi ülkeye Diyabakır’dan geçer” sözlerini de eleştirmiş, kulislerde, Akşener’in Ağıralioğlu’nu uyardığı konuşulmuştu.

Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu’nun yerine Rıdvan Uz getirilirken, Ağıralioğlu’na yeni görev verilmemesi, CHP ve HDP'ye yakınlaşma adımı olarak yorumlandı. Akşener tarafından gerçekleştirilen değişiklik kararıyla daha önce Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Koray Aydın ise Siyasi İşler Başkanlığı’na alındı. Teşkilat Başkanlığı ise doğrudan Akşener'e bağlandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.