Öne Çıkanlar mersin gündem7 kamilaydın mhp Sağlık

Bu haber kez okundu.

Öğrencilerin Projeleri, Yaşamı Kolaylaştıracak

Mersin'de ortaokul öğrencileri, insanın yaşamını kolaylaştıracak bir birinden farklı icatlar geliştirdi. Öğrencilerin yaptıkları çalışmalardan görme engeli bulunanlar için sensörlü ayakkabı, yaşlılar için yürüyen çanta, duruş bozukluğu için ses ve titreşimle uyaran koltuk, uyuyan sürücüleri ikaz eden şapka, sokak hayvanların aç kalmasını önlemek için kumbara mamatik gibi projeler dikkat çekti.

TUBİTAK Bilim Fuarı dolayısıyla Erdemli Akdeniz Ortaokulu öğrencileri, danışman öğretmenlerinin desteğiyle projeler ortaya koydu. Öğrenciler, özellikle insan ve hayvan hayatını kolaylaştıracak projelere önem vererek, görme engeli bulunanlar için sensörlü ayakkabı, yaşlılar için yürüyen çanta, duruş bozukluğu için ses ve titreşimle uyaran koltuk, uyuyan sürücüleri ikaz eden şapka en çok dikkat çekenler oldu. Ayrıca hayvanlar için de bağışla çalışan kumbara mamatik projesinin portatifini yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.