Öne Çıkanlar mersin gündem7 kamilaydın mhp Sağlık

Bu haber kez okundu.

Mersin Polisinin Yeni Laboratuvarı Hizmete Girdi

Mersin polisinin yeni mobil kriminal laboratuvarı  yerli ve milli imkanlarla üretilen "Kıraç'ın, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ne teslimi gerçekleştirildi. Mersin Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenle tanıtılan Kıraç, görenleri kendine hayran bıraktı.  Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'da Kıraç'ı inceleyerek, görevlilerden bilgi aldı.

Her Anlamda Gelişiyoruz
 

Araç ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, bugün yüzde 100 yerli olarak üretilen Kıraç aracının teslimini aldıklarını söyledi. Bu aracın çok donanımlı olduğunu kaydeden Aslan, "En özet anlamda mobil olay yeri inceleme şubesi diyebiliriz. Çok fonksiyonlu, yüzde 100 yerli ve milli, 4x4 aracımız. İçinden hiç inmeden de çevresindeki olayları inceleyebileceğimiz, araştırabileceğimiz çok fonksiyonlu bir aracımız. Bu tip savunma sanayimizin geliştirdiği araçlarımızla gücümüze güç katıyoruz. Zaten kudretli bir emniyet, jandarma, silahlı kuvvetlerimiz, devletimiz var. Her anlamda da gelişiyoruz. Bu aracı da buradaki güvenlik hizmetlerinde kullanacağız. İçinde parmak izi dahil alınıp, anında kendi veri tabanımızda karşılaştırıp suç ve suçluyu önleme çalışmalarına katkı sunulacak. Hayır ve ve uğurlu olsun" dedi.

Artık savunma sanayinin birçok alanında gelişildiğini vurgulayan Aslan, "Sadece bu araç değil yaptığımız diğer yazılımlar, sistemlerle birçok suçluyu artık çok hızlı ve kolay bir şekilde yakalıyoruz. Çok ciddi şekilde yazılım, donanım ve tesisat anlamında gelişmiş bir emniyet, jandarma ve silahlı kuvvetlerimiz var. Buda doğal olarak ortaya şu sonucu çıkarıyor. Düşünün aracın içinden parmak izini anında karşılaştırıp, suç ve suçluyu bulabiliyorsunuz. Buda inanılmaz bir hız getiriyor. Hızlı olduğunuz zamanda öne geçmiş oluyorsunuz. Öne geçtiğiniz zamanda başarılı olmuş oluyorsunuz. Burada her anlamda top yekun bir gelişmişlik söz konusu" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.