Öne Çıkanlar mersinfikir mersin gündem İHA haber

Bu haber kez okundu.

Başkan Yılmaz; “Toroslar’da Yüzme Bilmeyen Kalmayacak”

Açtığı birçok kursla geleceğin sporcularını yetiştiren Toroslar Belediyesi, yüzme kurslarıyla da her yıl binlerce çocuğa yüzme öğretiyor.  Okulların kapanmasıyla başlayan yüzme kursunun 2023 yılı ilk dönemine bin öğrenci kayıt yaptırdı.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz; “Toroslarımızda yüzme bilmeyen kalmayacak” dedi.

İKİNCİ DÖNEM KURSLAR, 25 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Çukurova Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda verilen temel yüzme eğitimleri; 4 dönem boyunca, 3’er hafta gerçekleştirilecek.

Alanında uzman yüzme antrenörleri eşliğinde 7-18 yaş grubuna yönelik Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri olmak üzere haftada 4 gün verilen kursların ikinci dönemi 25 Temmuz-11 Ağustos, üçüncü dönemi 15 Ağustos -1 Eylül tarihleri arasında yapılacak. 18 yaş üstü yetişkinler de 5 Eylül-22 Eylül tarihleri arasında kurslara katılabilecek.

Yüzme kursuna katılmak isteyenler, Zeki Ayan Mahallesi’ndeki Belediye ana hizmet binası ile Halkkent Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki veznelere yatırdıkları 72 TL kayıt ücreti dekontu, kimlik fotokopisi ve 1 adet fotoğrafla birlikte Toroslar Belediyesi Olimpik Yüzme Havuzu’nda kayıtlarını yaptırabilirler.

Kurslarla ilgili bilgi almak isteyenler ise; Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün 0324 322 72 00 -3100/3113 numaralı telefonundan yetkililere ulaşabilirler.

“KURSİYERLER İÇİN SERVİS İMKÂNI”

Kurslara katılan kursiyerler için Toroslar Belediyesi'nce servis imkanı da sağlanıyor. Çocuklar ve gençler, ikamet ettikleri mahallede belirlenen noktalardan servislerle alınarak, yüzme havuzuna getiriliyor.

Havuzda hijyen kuralları da en üst seviyede tutuluyor. Havuzun temizliği düzenli olarak yapılırken, kursiyerler duşların ardından havuza alınıyor. 

“ÇOCUKLARIMIZIN, ERKEN YAŞTA YÜZME SPORU İLE TANIŞMALARINI İSTİYORUZ”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, yaz spor okullarına büyük önem verdiklerini belirterek, çocukların ve gençlerin sağlıklı gelişimi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Yaz spor okulları kapsamında düzenledikleri yüzme kursuna her yıl yoğun bir katılımın olduğunu bununla da mutluluk duyduklarını kaydeden Başkan Yılmaz; “Çocuklarımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da olimpik yüzme havuzumuzda güvenle tatilin ve yüzme öğrenmenin keyfini çıkarıyor. Buradan bir çocuğumuzun bile bu sporu profesyonel bir şekilde yapmasına vesile olabilirsek ne mutlu bize. Çocuklarını bilinçli bir şekilde spor aktivitelerine yönlendiren ailelerimize de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
MersinSporToroslar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.