Öne Çıkanlar gündem7 kamilaydın mhp Sağlık covid19

Bu haber kez okundu.

Orman Yangınlarına Tankerli Önlem

Geçtiğimiz yıl Mersin kırsalında yaşanan ve hem doğaya hem de tarımsal alanlara ciddi zararlar veren orman yangınları ile mücadele kapsamında yeni bir uygulamaya gidiliyor. Mersin Valiliği tarafından, orman yangınlarına ilk müdahalelerde kullanılmak üzere alınan 25 adet çok amaçlı su tankeri  Aydıncık, Gülnar ve Silifke ilçelerindeki köy muhtarlıklarına teslim edildi. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün Silifke ilçesi Yeşilovacık Mahallesi'nde bulunan yangın ilk müdahale ekip binasında gerçekleştirilen törenle muhtarlara teslim edilen tankerler, yangınların büyümesini önlemede kullanılacak. Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, belediye başkanları, Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, ilçe protokol üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı devir teslim töreninde konuşan Mersin Valisi Ali İhsan Su, “Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda yangına ilk ve erken müdahale edebilmek için 25 tane su tankerini muhtarlarımıza teslim edeceğiz. Ülkemizde ve ilimizde yangınlar çıkmasını istemeyiz ancak herhangi bir olumsuzluk meydana geldiğinde de bu su tankerleri ile yangına müdahale edilerek, yangının büyümesi engellenecek. Bu yangın söndürme su tankerlerinin muhtarlıklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ile Mersin Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman’ın da birer konuşma yaptığı törende, su tankerlerinin kullanımına yönelik bilgilendirme yapıldı.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.