Öne Çıkanlar mersin hür Arpaçbahşiş habert Bozyazı

Bu haber kez okundu.

Mersin'in Yeni Valisi Pehlivan, Görevine Başladı

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile Şırnak'tan Mersin'e atanan Vali Ali Hamza Pehlivan, öğlen saatlerinde valilik binasında düzenlenen karşılama töreniyle görevine başladı. İl protokolü, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle tek tek selamlaşan Vali Pehlivan, basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu. Pehlivan, Mersin’e “merhaba” diyerek göreve başladıklarını söyledi. Dün gece itibariyle kentte geldiğini kaydeden Pehlivan, “İnşallah hepimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sözlerimin başında bu güzel kentte hizmet etmek, devletimize, aziz milletimize hizmet etme imkanını, tensipleriyle sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Aynı şekilde İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Bugünden itibaren Mersin ilimiz için bütün mesai arkadaşlarımızla, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan arkadaşlarımızla üstün bir gayretle çalışacağız” diye konuştu.

Şırnak’tan güzel duygularla ayrıldıklarını vurgulayan Pehlivan, “Şimdi de Mersin gibi gerçekten ülkemizin ekonomisi için son derece önemli potansiyellere sahip olan ticaretiyle, sanayisiyle, tarımıyla, turizmiyle ön planda olan sadece Akdeniz'in değil güzel Türkiye'mizin inci ve öncü şehirlerinden bir tanesi. Bu şehrimizde sadece kamu kurum ve kuruluşları değil, STK'larla, sivil toplum teşkilatlarıyla, meslek odalarıyla, toplumumuzun her kesimiyle istişare zeminleri oluşturmak suretiyle, potansiyellerin değerlendirilmesi hususunda iş birliği içerisinde inşallah olacağız. Elbette ki ilimiz pek çok alanda sayısız yatırımların hayata geçtiği ve gelişmişlik yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş bir ilimiz. Hükümetimizin, devletimizin her alanda altyapı, üstyapı, ticaret, sanayi ve benzeri bütün alanlarda yatırımları söz konusu. Bizim öncelikli görevimiz devam eden devlet yatırımlarını kaldığı noktadan itibaren alıp, hayata geçmesini sağlamak, bunun yanında da elbette ki her şehrin, özellikleri, güzellikleri olduğu kadar münhasır birtakım ihtiyaçları, sorunları da olabilir. Çünkü hayat devam ediyor. Öncelikle bunların tespiti, değerlendirilmesi ve ilgili kamu ve kuruluşlarımız aracılığıyla da proje ihtiyacı varsa, projelendirilmesi, yatırıma dönüştürülmesi için de gerekli girişimlerde bulunması. Bunu yaparken de öncelikle kamu kurumları olarak bir aile mantığı içerisinde kurumsal iş birliği içerisinde, koordinasyon içerisinde hareket etmek. Devletin bütünlüğünü ve bütün hizmet alanlarına yetki ve sorumlulukları çerçevesinde birlikte eğilmek ve çözüm üretmek olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Ve bütün arkadaşlarımızla, bütün mesai arkadaşlarımızla üstün bir gayret ortaya koymaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.