Öne Çıkanlar mersin hür habert Arpaçbahşiş Bozyazı

Bu haber kez okundu.

Kocamaz - Seçer Gerginliği Millet İttifakını Böldü

Mersin'de Millet İttifakı tarafından yönetilen belediyelerdeki çatlak bir süredir biliniyordu. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in, CHP'li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'la arasındaki soğukluk uzun zamandır parti içi çatlak olarak yorumlanıyor taraflar konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınıyordu. Yaşanan son gelişmeyle Seçer, İP'i de karşısına aldı. Cuma günü Seçer'in emriyle, İP'li Mersin eski Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın Tarsus'a yaptırdığı çeşme gündüz vakti yıkıldı. Bu yıkımı sosyal medya hesabından değerlendiren Kocamaz, "Kocamaz'ın kente kazandırdığı eserleri yıkıp yok edebilirsiniz! Ama gönüllerden silmeye gücünüz yetmez." ve "Bu kentler hiçkimsenin babasının çiftliği ya da önceki dönemlere karşı olan kin ve nefretini sergileyebileceği mekanlar değildir!" ifadelerinin yer aldığı gönderiler paylaştı. Kocamaz'ın bu sert çıkışlarından sonra ise Kocamaz'a yakın isimler, Seçer'i açık açık hedef almaya başladılar. Kocamaz'a yakın basın organları, Seçer'in yıkılan çeşme yerine ne yapılacağı belli olmadan yıkım gerçekleştirdiği iddiasıyla topa tutan yerel gazeteler, geçtiğimiz günlerde düzenlenen metro açılışının da göstermelik olduğu, Seçer'in, CHP'li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı arasında sonuncu oluşunun tesadüf olmadığı gibi haberleri de dile getirmeye başladı. Bu durum Mersin'de Millet İttifakı bileşenleri arasında derin çatlak olarak yorumlandı.
 

Vahap Seçer Yalnızlaşıyor

Kendi partisinin ilçe belediye başkanlarıyla dirsek temasına giremeyen, belediyede yaşanan hırsızlıkların önüne geçemeyen ve yolsuzlukları ortaya çıkartan isimlerin görevden alan Seçer'in, Mersin Millet İttifakı bileşeni Kocamaz cephesi tarafından da cepheden hedef alınmasıyla Mersin kamuoyunda güvenilirliği sorgulanmaya başlandı.
 

Basına Saldırılar Tutmadı

Geçtiğimiz günlerde, Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mezarlıklar Daire Müdürlüğünde görevli personel tarafından gazeteci Zeynel Boğan'a ve Haberci Gazetesi'ne yapılan saldırılar, Mersin basınında Seçer aleyhine haberlerin önüne geçmeye yetmedi. Adeta mafya düzeni gibi Seçer'e hizmet eden, Seçer karşıtı haber yapan gazetecilere saldırılar düzenleyen belediye personelinin saldırgan tutumuna rağmen Kocamaz'a yakın gazeteciler Seçer'i hedef almaya başladı. Kocamaz'a yakın isimlerin Seçer hakkındaki haberlerinin Seçer cephesinden nasıl yorumlanacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.