Öne Çıkanlar mersin kar yağışı Erdemli İHA hür

Bu haber kez okundu.

Silifke'de Depremzede Öğrenciler Ders Başı Yaptı


Depremzede çocukların eğitimlerinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için tüm hazırlıkların tamamlandığı Atayurt Mahallesi 23 Nisan Gençlik Kampı ve Kapızlı Rasim Bozbey İlkokulu bünyesinde sınıflar oluşturuldu. Oluşturulan sınıflara yerleştirilen ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yanı sıra lisede okuyan öğrencilerin ise taşımalı eğitim kapsamına alındığı bildirildi. 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ikinci yarıyılına Silifke’de giren 126 depremzede öğrenciler düzenlenen törenle ders başı yaptılar.
Düzenlenen törene katılan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından ilçemiz Silifke’de misafir edilen depremzede çocuklarımız bugün düzenlenen törenle ders başı yaptılar. İlçe Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve belediyemizin de destekleri ile Atayurt mahallemizde bulunan 23 Nisan Gençlik Kampı ve Kapızlı Rasim Bozbey İlkokulu bünyesinde oluşturulan sınıflarda 126 öğrencimiz eğitimine başladı. İlçemizde misafir ettiğimiz depremzede ailelerimizin yanı sıra eğitim gören çocuklarımızın da eğitimlerine devam etmeleri için belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Belediye olarak İlçe Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ve diğer kurumlarımızla istişare halindeyiz. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın ilçemizde en iyi şekilde ağırlanması için elimizden gelen gayreti  gösteriyoruz. Tabi ki her zaman olduğu gibi eğitim ve öğretime verdiğimiz önem ve hassasiyetimizi dün olduğu gibi bugünde devam ettiriyoruz. Burada açılan sınıflarda eğitime başlayan tüm öğrencilerimizin her zaman yanındayız” dedi.
Sınıf öğretmenleri ve okul idarecileri nezaretinde ders zilleri çalan depremzede öğrencileri sınıflarında ziyaret eden Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin, Jandarma Komutanı Binbaşı Bülent Keskinsoy, Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Türe’de öğrencilere başarı dileğinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.