Öne Çıkanlar gündem7 kamilaydın Sağlık covid19 mhp

Bu haber kez okundu.

Mayın Tehdidine Milli Çözüm

Ukrayna ve Rusya arasındaki çatışmaların ardından gündeme gelen Karadeniz'deki serseri mayınların yarattığı güvenlik tehdidine karşı milli imkanlarla üretilen hedef tespit radarı MİLSAR'la çözüm bulunacak. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) bünyesinde oluşturulan projeyle, Meteksan Savunma tarafından geliştirilen MİLSAR SAR/MTI Radarı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın Anka insansız hava aracına (İHA) entegre edilerek mayın tespit çalışmalarına başladı. 

Uzun görev süreleri ile gökyüzünde birer "gözetleme noktası" gibi görev yapan İHA'ların elektro-optik sistemlerin etkisiz kaldığı kötü hava şartlarında veya bulut üstünde uçarken bile etkin olmasını sağlayan MİLSAR radarı, kabiliyetleri arasına denizdeki mayınların bulunmasını da ekledi.

Farklı sınıftaki İHA’ların faydalı yükü olabilecek kadar düşük hacme, ağırlığa ve güç tüketimine sahip MİLSAR'ın Anka İHA entegrasyonu ile Türkiye, İHA'dan radar teknolojisi ile deniz yüzeyindeki mayınları tespit edebilen ender ülkeler arasına girmiş oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.