Öne Çıkanlar deriişlemeciliği haber askerlikuygulaması mersinpolisi Mersin Üniversitesi

Bu haber kez okundu.

Doğasever Öğrenciler İş Başında

Nesli tükenme tehlikesi içinde bulunan ‘Caretta Caretta’ türü deniz kaplumbağaları konusunda  farkındalık yaratmak için Türkiye, İtalya, Portekiz ve İspanya tarafından ortak bir proje hayata geçirildi. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2021 yılı Kasım ayında gerçekleştirilen ‘Carettas’ adlı eTwinning projesinde öğretmen ve öğrenciler görev aldı. 

Proje kapsamda 10 öğretmen ve 100 öğrenci, Mezitli’de yer alan 100. Yıl Tabiat Parkı’nda ‘doğa ve çevre farkındalığı gezisi’ adlı etkinliğe katıldı. Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde (DEKAME) çalışan görevliler de çocuklara caretta cerattalarla hakkında çeşitli bilgiler verdi. Ayrıca öğrenciler, deniz kaplumbağalarının üreme alanı olan sahilde çevre temizliği yaptı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.