Öne Çıkanlar mersin hür habert Arpaçbahşiş Bozyazı

Bu haber kez okundu.

Toroslar'da Hedef Sıfır Atık

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, israfın önlenmesi, atık miktarının azaltılması, doğal kaynakların verimli kullanılması ve ekonomiye katkı sağlanması amacıyla başlatılan "Sıfır Atık" kampanyası kapsamında Toroslar Belediyesi, proje kriterlerini yerine getirerek 4'üncü 'Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandı.

Toroslar Belediyesi, 'Sıfır Atık Projesi' kapsamında ilçede örnek teşkil edecek çalışmalar ortaya koydu. Belediyenin hizmet binalarından toplanan değerlendirilebilir atıklar, geri dönüşüme kazandırıldı. Böylece 111 ağacın kesilmesinin ve 94 kilogram sera gazı salınımının önüne geçildi. Ayrıca, 7 bin 965 litre petrolün geri kazanımı, 116 litre su tasarrufu ve 35 bin 300 kilowatt saat enerji de sağlandı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.