Öne Çıkanlar deriişlemeciliği haber askerlikuygulaması mersinpolisi Mersin Üniversitesi

Bu haber kez okundu.

Yalçın’dan “Zillet Cephesi” Açıklaması

Seçim kanunu hakkında yasa değişikliği teklifi ile muhalefet cephesinin yaptığı hesabın alt üst olduğunu dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Edip Semih Yalçın, MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket’in Babacan gibi işbirlikçi “beslemelerin” kabusu olacağını söyledi.

Seçim yasasında yapılan değişiklikleri değerlendiren Yalçın, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye 2023 Seçimlerine adım adım yaklaşırken, Seçim Kanunu’nda öngörülen değişikliklere dair teklifin TBMM gündemine gelmesi; bilhassa zillet ittifakı cephesinde kartların yeniden karılmasına, kozların yeniden belirlenmeye çalışılmasına, mevcut konumların tekrar gözden geçirilmeye başlanmasına yol açmıştır. Cumhur İttifakı karşısında saf tutan partiler açısından ortalık toz duman, işler karışık, durum vahimdir. Yasa değişikliği teklifi ezberleri bozmuş, kafaları karıştırmış, 2023’de Cumhur İttifakını devirme rüyasındaki muhalefet cephesinin hesaplarını altüst etmiştir. Bu nedenledir ki zillet ittifakı ve bağlaşıklarının söylem ve politikalarında insicam büsbütün bozulmuş, halka verilen boş vaatlerin yerini Cumhur İttifakına dönük parmak sallamalar ve seviyesiz meydan okumalar almıştır. Şunu peşinen belirtelim: Seçim Kanunu’nda yapılması öngörülen değişiklikler; siyaset sahnesini bataklık sanıp oraya dadanan sivrisineklerle mücadele için gereken siyasi ameliyelerin hukuki temellere oturtulmasıdır. Bu değişiklikler sayesinde; CHP’nin kuyruğuna bağlanarak siyasi kimliğini ipotek eden, sütre gerisinden salvolarla siyaset meydanında yer kazanmaya çalışan çok sayıda mikropartikül partinin doğrudan halkın karşısına çıkarılması mümkün olacaktır. CHP sözcüleri ve CHP yanlısı medya da kamuoyunda algı çalışması yaparak bu particikleri sanki tabanları ve kamuoyunda karşılıkları varmış gibi göstermeye çalışmaktadır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.