Öne Çıkanlar gündem7 kamilaydın Sağlık covid19 mhp

Bu haber kez okundu.

POMEM Mersin'de 27. Dönem Mezunlarını Verdi

Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM 27. Dönem Mezuniyet Töreni, Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Mersin POMEM spor salonunda düzenlenen törene, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mersin Şehit Altuğ Verdi POMEM Müdürü Zafer Ağırkaya, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç, protokol üyeleri, emniyet mensupları ve mezun polis adaylarının aileleri katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın canlı yayınla katıldığı törende, Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak’ın kutlama mesajı da okundu.

Vali Pehlivan, törende yaptığı konuşmada, okulun adını aldığı Şehit Emniyet Müdürü Altuğ Verdi nezdinde bütün şehitleri minnetle, vatanın birliği ve bütünlüğü için mücadele eden gazileri de şükranla yad ettiğini söyledi. Polis okulundan mezun olan öğrencilerin bir gurur tablosu oluşturduğunu belirten Pehlivan, “Bugün onları uzun bir yola uğurluyoruz; bu yol, vatana hizmet yoludur. Bu yol, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlama, toplumumuzun huzurunu ve esenliğini temin etme yoludur. Bu yol, sahip olduğumuz huzur iklimini daim kılmak için mücadele yoludur. Bu yol, bütün suç şebekelerine karşı mücadele yoludur. Bu yol, devletimizin, ülkemizin gücüne göz diken, nifak sokmak isteyen terör örgütlerine karşı mücadele yoludur. Bu yol, zor ve zorluklarla doludur ama bu meşakkatli yolda bu kardeşlerimiz de gözlerini kırpmadan, gerektiğinde canlarını feda etmeyi de göze alarak gururla, onurla, şerefle dimdik yürümeye devam edecekler. Belki zaman zaman daraldıkları, sıkıldıkları zaman olacak ama bu anlarda kahraman ecdadımızı, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi düşünerek güçlerini devletimizden, devletimizin kanunlarından, milli ve manevi değerlerimizden, milletimizin ve ailelerinin dualarından alacaklar. Bugün kardeşlerimiz, devletimizin kutsal üniformasını giymeye hak kazandılar. İnanıyorum ki, yurdumuzun neresine atanırsa atansınlar, gece gündüz demeden çalışacaklar, mücadele edecekler. Belki ailelerine istedikleri kadar zaman ayıramayacaklar, zamanlarının çoğu nöbette geçecek ama bunun mükafatını başta milletimizin gönlünde taht kurarak alacaklar” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.