Öne Çıkanlar gündem7 covid19 Sağlık

Bu haber kez okundu.

Mersin’deki İskele, Akdeniz'deki Türk Varlığını Güçlendirecek

6 Mayıs’ta, Mersin’de Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Akdeniz Bölge Komutanlığı yeni rıhtım ve iskelesinin açılışı hakkında konuşan AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, iskelenin Doğu Akdeniz'deki Türk varlığının güçlendireceğini ifade etti.

Taşkın, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Doğu Akdeniz kıyılarında ihtiyaç duyulan bakım, onarım ve lojistik destek imkanlarının artırılması kapsamında Mersin askeri limanının bu ihtiyaca cevap verecek şekilde yeniden inşa edildiğini aktaran Taşkın, 21 Ağustos 2020'de inşasına başlanan yapının 546 günde tamamlandığını söyledi.

Rıhtım ve iskeleye dair bilgiler veren Taşkın, "Projeyle birlikte sahip olunan yeni imkanlar sayesinde önümüzdeki dönemde daimi olarak Mersin'e konuşlandırılacak gemilerle Doğu Akdeniz'deki kalıcı varlığımız daha da güçlenecektir." dedi.

Taşkın, son olarak emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.