Öne Çıkanlar ÇKA kutlama iftar MTOSB operasyon

Bu haber kez okundu.

Seçer'in Hakaretleri Meclise Damga Vurdu

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı 2. birleşimine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in üslubu damga vurdu. MHP'li Meclis Üyesi ve Denetim Komisyonu Başkanı Mehmet Topkara'nın gündem dışı konuşmalar kısmında Mersin Büyükşehir Belediyesinin bütçe harcamaları hakkında bilgi verdiği sırada sözünü kesen Seçer'in üslubu Belediye Meclis Üyelerinden tepki topladı. Topkara'nın sözlerini, "İşi çığrından çıkardın, yalan yanlış konuşuyorsun." diyerek kesti. Topkara, Seçer'in hakarete varan söylemlerine rağmen konuşmasına devam ederek Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Kılıçdaroğlu'nın Mersin ziyareti giderleri de dahil olmak üzere, maliyetinin üzerinde konser giderleri, fuar harcamaları gibi kalemler hakkında bilgi verdi. Harcamaların beklenen maliyetin üzerinde olduğunu dile getiren Topkara'nın sözlerini bitirmesinin ardından maliyetler hakkında bilgi vermek adına söz alan Ali Uyan'a "Topkara'ya bakarak anlat, kendisi geç anlıyor." sözlerini kullanması ise salondaki meclis üyelerinden tepki topladı. Seçer'in Topkara'ya karşı kullandığı hakarete varan ifadeleri, mecliste söz alan  Meclis Üyeleri İsmail Yerlikaya, Mahmut Tat ve Zafer Şahin Özturan da kınadıklarını belirtti. Ak Parti Grup Sözcüsü İsmail Yerlikaya, Topkara'nın sözlerinde bir yanlışlık olmadığını ifade ederken Miliyetçi Hareket Partisi grubu adına söz alan Tat da, sözlerine Vahap Seçer'in tavrını ve üslubunu eleştirerek başladı.

Seçer Tat'ı Konuşturmak İstemedi

Sözlerine devam eden Mersin BŞB. Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Mahmut Tat, Vahap Seçer'in seçimden önceki vaatlerini yapılanlar ve yapılmayanlar olarak açıklamak istedi. Seçer ise BŞB Meclisinin vaktini aldığını ifade ederek Tat'ın konuşmasını bölerek buna izin veremeyeceğini ifade etti. Konuşmasına devam eden Mahmut Tat'ın sözleri, belediyeden üsulsüzce çıkartılan belediye işçilerine gelince tekrar araya giren Seçer, "Bunun seçim öncesi vaatlerimizle ne alakası var? Konumuz bu mu? Meclise rahatsızlık veriyorsunuz." diyerek konuşmayı engellemeye çalıştı. Sözlerine devam eden Mahmut Tat, Seçer'i sabırlı olmaya davet ederek Seçer'in seçim öncesi sözünü vermesine rağmen hayata geçirilmeyen vaatlerini sıralamaya devam etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.