Öne Çıkanlar ÇKA kutlama iftar MTOSB operasyon

Bu haber kez okundu.

Ali Babacan’dan Utandıran Paylaşım!

Demokrasi ve Atılım Partisi (Deva) Genel Başkanı Ali Babacan, 1915 yılında gerçekleşen olayların yıldönümü olduğu gerekçesiyle, dün Twitter hesabından sözde soykırıma göz kırpan bir mesaj paylaştı.

Babacan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Geçmişte yaşanan acıların faili biz değiliz. Hepimiz, karşılıklı anlayış çerçevesinde birbirinin yarasını sarmaya çalışan Anadolu insanları olmalıyız. Bu vesileyle, Ermeni halkının bugün derinden hissettiği acıyı anlıyor, 1915’te hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini anıyorum.”

Ermenistan’ın aksine Türkiye Cumhuriyeti’nin, tüm tarihi vesikaları araştırmaya açarak bu olayların bir soykırım olmadığını kesin bir şekilde ortaya koymasına rağmen, ABD dahil olmak üzere 31 ülke tarafından “soykırım” olarak kabul edilen bu olayların, Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tarafından yâd edilmesi, kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.