Öne Çıkanlar toroslarbelediyesi imamhatip soğutma Toroslar belediyesi Tarsus Üniversitesi

Bu haber kez okundu.

Yanan Ormanlar Yeniden Hayat Buldu

Geçtiğimiz yıl çıkan orman yangınlarında, Silifke Yeşilovacık’ta yer alan 3 bin hektar ormanlık alan zarar görmüştü. Mersin Orman Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan yeniden ormanlaştırma çalışmalarında sona yaklaşırken, tohumlama faaliyetleri de hız kazandı.

Takriben 8 aylık sürede enkaz temizliği ve toprak işleme çalışmalarını bitiren Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ekim ve dikim faaliyetine başlayarak, 12 ton kızılçam tohumu ile diğer türlerden yaklaşık 200 milyon adet tohumu sahaya attı. Dikim yoluyla da ağırlıklı olarak 21 bin adet kızılçam olmak üzere, 200 bin adet fidanı toprakla buluşturdu.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, yerleşim yerleri etrafında zarar gören bölgelere de yöreye uygun 90 bin adet keçiboynuzu, 6 bin adet badem, 34 bin adet servi, 10 bin adet fıstıkçamı, 10 bin adet zakkum gibi gelir getirici türlerin dikimleri yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.