Öne Çıkanlar toroslarbelediyesi imamhatip soğutma Toroslar belediyesi Tarsus Üniversitesi

Bu haber kez okundu.

Mart Ayında 80 Terörist Yakalandı

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, bakanlığın konferans salonunda Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı düzenledi.

Türkiye'de son bir ayda yaşanan olaylar ve gelişmeler hakkında açıklamalarda bulunan Çataklı, şu ana kadar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) koordinasyonunda 67 tır malzemeyi Ukrayna'ya gönderdiklerini, Romanya Siret sınır noktasında bugüne kadar yaklaşık 200 bin adet/birim insani yardım malzemesi dağıtıldığını açıkladı. 2022'de afet tatbikat yılı çerçevesinde toplam 54 bin 302 adet etkinlik planladıklarını söyleyen Çataklı, AFAD acil mobil uygulaması bugüne kadar 228 bin 459 kişinin indirdiğini belirtti.

“80 terörist, 76'sı sağ, 4'ü teslim olmak üzere etkisiz hale getirilmiştir”

Terör konusunun son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar İçişleri Bakanlığı'nın gündeminden düşmeyecek bir konu olduğunun altını çizen Çataklı, “2022 mart ayında PKK terör örgütüne yönelik kırsal alanda 4'ü büyük, 34'ü orta çaplı olmak üzere toplam 8 bin 515 ve tüm terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik bin 509 operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonlarda toplam 80 terörist, 76'sı sağ, 4'ü teslim olmak üzere etkisiz hale getirilmiştir. Etkisiz hale getirilen teröristlerden 53'ü PKK/KCK, 27'si DEAŞ terör örgütü mensubudur. Ayrıca mart ayı içerisinde terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 3 bin 38 şüpheli, bunlardan bin 243'ü PKK/KCK, bin 568'i FETÖ, 177'si DEAŞ, 50'si de sol terör örgütü olmak üzere gözaltına alınmış, bunlardan 363'ü de tutuklanmıştır. Tutuklananların 138'i PKK/KCK, 175'i FETÖ, 46'sı DEAŞ, 4'ü sol terör örgütü mensubudur” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.