Öne Çıkanlar ÇKA kutlama iftar MTOSB operasyon

Bu haber kez okundu.

Bu Fuar, Gençlere Işık Tutacak

Avrupa Mesleki Beceriler Haftası kapsamında hayata geçen Yeşil Meslekler Sürdürülebilir Gelecek Fuarı, Toros Üniversitesi Bahçelievler Kampüsü’nde 2 gün sürecek. Sürdürülebilirlik ve geleceğin meslekleri üzerine eğitimlerin ve söyleşilerin yanı sıra meslek liseleri öğrencilerinin stantlarının bulunduğu fuarda, 4’üncü sıfır atık belgesini alan Toroslar Belediyesi de 'sıfır atık çalışmaları ile atıl camların değerlendirildiği TORTEK Cam Füzyon Atölyesinin standıyla yerini aldı. Fuarın açılışı, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Halil Emre Seçgin, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz, akademisyenler, öğretmenler, üniversite ve meslek lisesi öğrencileri katıldı. Programın açılışında konuşan Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kariyer Geliştirme ve Uygulama Merkezi Proje Koordinatörü Aynur Evecen Gezici, "Burada geleceğin iş insanları oturuyor. Sizler de gelecekte çevrenize etki oluşturun ve büyük işler yapın diye bu fuarı çok önemsiyoruz” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, gençlerin enerjisinin kendilerine her zaman güç kattığına dikkat çekerek, "Yeşil Meslekler ve Sürdürülebilir Gelecek aktif, sosyal ve topluma faydalı bir insan olmayı gerektirir. Gökyüzünde, toprakta, suda binlerce yıldır ortadan kaybolmayan maddeler var. Çevremiz, tüketim ürünleriyle hızlı kirleniyor. Siz de sürdürülebilir bir sistemle dünyamızın daha temiz ve güzel bir yer olması için emek sarf ediyorsanız çözümün bir parçasısınız. Çevreyi kirletmeden, sıfır atıkla, kullandığımız maddelerin ve ürünlerin tamamını geri dönüşüme kazandırarak dünyamızın mevcut halini korur ve daha da iyileştirebiliriz. Farkındaysanız, sürdürülebirlik çok önemli. Bunu gerçekleştirmeye devam edersek fonksiyonel olabiliriz. Ben de hukuk okumuş ve yıllardır özel sektörde çalışmış bir ağabeyiniz olarak sürdürülebirliği kullanıyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.