Öne Çıkanlar mersin hür İHA Silifke tarafsız

Bu haber kez okundu.

MHP’li Kalyoncu: Tunç Soyer Türk'e yaban her şeye sevgi duyuyor!

Kalyoncu, Osmanlı’ya hain diyerek büyük bir skandala imza atan Soyer için ‘’ Türk'e yaban her şeye sevgi duyduğunu daha açık nasıl söylesin.’’ Dedi.

Soyer, İzmir'in kurtuluşu kutlamalarında yine Türk milletinin adını anmadan, işgalcinin Yunan olduğunu söylemeden konuşmuş.

Evet yurdu emperyalist işgale açık tutan, iş başındaki bir kısım idarecilerin gaflet, dalalet ve hatta ihanetidir. Ancak unutmamak gerekir ki, kurtuluşun liderleri de Osmanlı kurmaylarıydı. Milli mücadelenin ilk adımını atan Osmanlı ordusunun Anadolu'ya gönderdiği müfettişi Mustafa Kemal Paşa'dır. Kazım Karabekir, I. Dünya Savaşını kaybeden Osmanlı'nın ordusunu dağıtmayan bir komutanıdır. Mareşal Fevzi çakmak Osmanlı Genel Kurmay Başkanıdır. Dolayısıyla İzmir'in ve Türkiye'nin işgalden kurtuluşunu, işgalcinin zulüm ve emperyalist heveslerine değinmeden Osmanlı husumeti ile kutlamayı sadece gaflet ile açıklamak mümkün değildir.

1919 Mayısında işgale kapı açan valinin ihaneti İzmir halkına genellenemeyeceği gibi Tunç Soyer'in dalaleti de bugün İzmir halkına mal edilemez. Ancak bunu alkışlayan ve Tunç Soyer'i İzmir'e belediye başkanı adayı yapan parti yönetimini töhmet altına alır.

Binlerce yıllık tarihimizin her anına, şerefine, anısına, acısına ve hatasına sahip çıkmak ve bunun sağladığı bir şuurla geleceğe bakmak önemlidir.

Bugünü dünle kavga ettiren bir anlayış ile sadece tahrip ve tahrik için konuşan Soyer, Türk'e yaban her şeye sevgi duyduğunu daha açık nasıl söylesin.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.