Öne Çıkanlar deriişlemeciliği haber askerlikuygulaması mersinpolisi Mersin Üniversitesi

Bu haber kez okundu.

Altunok Depremzede Çocuklarla Sinemada Buluştu

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen ve Silifke ilçesine yerleştirilen depremzede çocuklara özel sinema gösterimi yapıldı.

Silifke Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen bir projeyle ilçeye gelen depremzede çocukların guruplar halinde sinemaya taşınarak film izleme imkanı bulacakları bildirildi. 

Depremden zarar gören çocuklara psikolojik destek sağlamak ve onlara moral vermek için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, ilçe genelinde yurtlarda, evlerde ve kamplarda alan ailelerin çocuklarına sinema gösterimi yapacaklarını söyledi. Başkan Altunok belediyeye ait sinema salonuna gelen depremzede çocukları ve onlara refakat eden aileleri Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin’le birlikte kapıda karşıladı. Çocuklarla ilgilenen ve onlara çeşitli ikramlarda bulunan Başkan Altunok, depremzede ailelerle de görüşerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Daha sonra sinema salonuna çocuklarla birlikte geçen Başkan Altunok, çocuklar için gösterimde olan “Rafadan Tayfa” adlı filmi çocuklarla birlikte izledi. Başkan Altunok yaptığı açıklamada, “Komşu illerimizde meydana gelen depremde binlerce yaralı ve kaybettiğimiz canlar hepimizi derinden üzmektedir. Bu illerimizde yaşayan depremzedelerimize biz de Silifke ve Silifkeliler olarak elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. İlçe merkezi ve çevre mahallelerimizde misafir ettiğimiz ailelerimiz ve çocuklarımızı ziyaret ederek onların ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Millet olarak yaşadığımız bu felaketten dolayı üzüntülüyüz, ama bu üzüntümüzü de çocuklarımıza yansıtmamaya çalışıyoruz. Biz de çocuklarımızın yüzünü güldürmek için böyle bir proje hazırladık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda depremden etkilenen çocuklarımızı sinemaya getirerek onlara psikolojik destek sağlamak istedik.  Bu film gösterileri ile depremden zarar gören çocuklarımızı bir nebze de olsa mutlu edip, o korkunç anları zihinlerinden uzaklaştırmayı amaçlıyoruz. Bizin üzüntümüz büyük ama amacımız onları güldürmek ve onlara tebessüm ettirebilmektir. Çocuklarımız için elimizden geleni yapmaya hazırız” diyerek çocuklar için gösterime sundukları ‘Rafadan Tayfa’ adlı filmi de depremzede çocuklarla birlikte izledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.