Öne Çıkanlar mersin kar yağışı Erdemli hür İHA

Bu haber kez okundu.

MHP’li Karakaya: Türkiye tahıl fiyatlarının anormal düzeyde artmasının önüne geçti

5 Aralık Pazartesi günü başlayan ve 2 gün süren NATO PA 22 inci Yıllık Parlamenter Transatlantik Forum Vaşington’da Ulusal Güvenlik Üniversitesinde yapıldı. NATO ülkeleri milletvekilleri ve uzmanların katıldığı forumda dün itibariyle 11 oturum gerçekleştirildi. Oturumlarda ağırlıklı olarak Ukrayna-Rusya savaşı bir çok yönüyle ele alındı.Toplantının ikinci gününde “Ukrayna’da Savaşın Ekonomik Sonuçları” konulu oturumda söz alan KARAKAYA, tahıl koridoru anlaşmasını gündeme taşıdı. Türkiye'nin ev sahipliğinde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalandığını, bu anlaşma sayesinde küresel düzeyde tahıl fiyatlarının anormal düzeyde artmasının önüne geçildiğini hatırlattı. Bunun küresel tahıl fiyatları indekslerinden de açıkça görüldüğünü söyledi.Karakaya, şöyle devam etti: Türkiye’nin uğraşı ve katkısıyla imzalanan buğday koridoru anlaşmasının mevcut ve muhtemel sonuçları İle ilgili sormak istiyorum: Bu anlaşmanın küresel tahıl fiyatlarını regule etmesinin dışında Ukrayna ekonomisine ve özellikle çiftçisine katkısı konusundaki düşünceleriniz nedir?
Dünya Bankasının Avrupa ve Orta Asya’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Anne Bjerde, Karakaya’nın değerlendirmelerine katıldığını söyledi ve “bu büyük bir anlaşmadır.” Dedi. Ukrayna ekonomisi ve çiftçisi için de önemli ve büyük katkı sağladığını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.