Öne Çıkanlar mersin İHA hür

Bu haber kez okundu.

Yağışlar Denizin Rengini Değiştirdi

Erdemli'de, yoğun yağışlar sonrasında çamurlu akmaya başlayan Alata deresi, Akdeniz'in rengini değiştirdi. Kıyadan itibaren yaklaşık 1 kilometre açığa kadar dereden gelen çamurlu su denizin bir bölümünü kahverengiye çevirdi.
Meteoroloji’nin uyardığı sağanak yağış hafta içinde Mersin’in Erdemli ilçesinde etkili oldu. Yağışlarla birlikte yüksek kesimlerdeki kar da eriyerek, yaylalarda oluşan taşkınlar Toroslardan dökülen Alata deresinden çamurlu şekilde akmaya başladı. Bir süredir çamurlu akan Alata deresi, döküldüğü Doğu Akdeniz’in kıyı kısmını kahverengiye boyadı. Dron ile de görüntülenen bölge de, çamurlu suyun yaklaşık 1 kilometre açığa kadar ulaştığı görüldü. Belirli bir noktada çamurlu su ile denizin mavi sularının sınır çizgisi gibi bir görüntü oluşturması ise dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.