Öne Çıkanlar gündem7 kamilaydın Sağlık covid19 mhp

Bu haber kez okundu.

8 Mart'ta Karısını Öldüren Katil, Yargı Önünde

Antalya'da, 8 Mart günü bıçakla eşinin ölümüne, oğlunun ise yaralanmasına sebep olan Mustafa Yıldız’ın yargılanmasına başlandı. Manavgat 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Yıldız Alanya Cezaevi’nden, üniversite öğrenimi gören oğlu şikayetçi Furkan Yıldız da Zonguldak Ağır Ceza Mahkemesi’nden Görüntü ve Ses Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, tarafların avukatları ve yakınlarıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı salonda hazır bulundu. Olayla ilgili Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan ve 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede, şüpheli Mustafa Yıldız’ın, eşi Hatice Yıldız’ı kasten öldürme, oğlu Furkan Yıldız’ı kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.


Çok pişman olduğunu, çocuklarının annesiz kaldığını belirten Yıldız, “Eşimi çocuklarımla birlikte o gün Diyarbakır’a gönderdim. Boşanacağımızı söylemek için hem kendi hem de eşimin ailesiyle konuştum. Her iki taraf da buna karşı çıktı. Eşim ve çocuklarım Diyarbakır’dayken telefonuma eşimin Gündoğdu’daki arsayı baldızımın üzerine geçirdiğine dair iki mesaj geldi. Daha sonra eşim ve çocuklarım Manavgat’a geldi. Gelir gelmez, uzaklaştırma almışlar, evin kilidini değiştirmişler, ben eve giremedim. Polis beni arayınca evden uzaklaştırma kararını öğrendim. Denizli’de yaşayan halalarımı ‘aramızı düzeltsin’ diye çağırdım. Olay günü halalarım eşimle görüştü. Sonra beni eve çağırdılar. Gittiğimde tartışmaya başladık. Bu sırada eşim ve kızım balkona kaçtı. Furkan arkadaydı. Balkon kapısını kapattılar. Kapının camı kırıldı ben de kapıyı açtım. Nasıl olduğunu bilmiyorum elimde bir bıçak vardı, 2 defa salladım. Sonra Furkan da kavgaya karıştı. Bu sırada nasılsa o da yaralanmış. Onun nasıl yaralandığını bilmiyorum. Çocuklarım annesiz, kimsesiz kaldı. Ben de burada intihar etmek istedim ama beceremedim. Benim niyetim öldürmek değildi. Haklı bile olsam buna gerek yoktu” dedi.

Duruşmada, babası Mustafa Yıldız’a ismiyle hitap eden Furkan Yıldız, babasının annesini ve kendilerini sürekli olarak ölümle tehdit ettiğini söyledi. Babasının, annesinin telefonuna sürekli ölüm tehdidi içerikli mesajlar attığını ileri süren Furkan Yıldız, “2015 yılından bu tarafa sürekli tartışmaya başladılar. Kız kardeşimin doğum gününde ‘pasta alacak param yoktu’ demesine rağmen tartışmanın ardından aynı gün bize 2 bin lira vererek Diyarbakır’a teyzemizin yanına gönderdi. Diyarbakır’dayken annemin telefonuna sürekli ölüm tehdidi içerikli mesajlar gönderdi. Biz Manavgat’a geldiğimizde korkuyorduk. Çünkü bizi öldüreceğini söylüyordu. Annem de karakola giderek şikayet etti ve uzaklaştırma kararı aldırdı” ifadelerini kullandı.

Tanık ifadelerinin ardından duruşma dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.