Öne Çıkanlar ÇKA kutlama iftar MTOSB operasyon

Bu haber kez okundu.

İşitme Engelli Vatandaşlar Okuma - Yazma Öğrendi

Erdemli ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından işitme engelli vatandaşlara yönelik okuma - yazma kursu düzenlendi. Milli İrade Ortaokulunda hazırlanan bir sınıfta gerçekleştirilen eğitimlere Habibe Şen (49), Süleyman Dur (41), İbrahim Yılmaz (40), Ramazan Çakır (30) ve Adem Topal (36) olmak üzere 5 kişi başvurdu. Sınıf öğretmeni Mehmet Yılmaz eşliğinde işaret dili eğitmeni Ayşe Günay ve özel eğitim öğretmeni Ramazan Pekgöz tarafından 5 kursiyere 2 ay içerisinde 80 saatlik ders verildi. Derslerin son aşamasına gelmesiyle birlikte kursiyerler okuma ve yazmayı öğrenerek birinci seviyeyi tamamladı. Erdemli Kaymakamı Avni Kula ve diğer idareciler tarafından kursiyerlere belgeleri verildi.

İşitme engelliler verilen eğitimin önemli olduğuna dikkat çeken Kaymakam Avni Kula, ”Bu konuda ilçe milli eğitim müdürümüzü ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize tebrik ediyorum. İşitme engelli vatandaşlarımıza da bundan sonraki hayatlarında başarı diliyorum” dedi.
80 saatlik bir kurs olduğunu belirten Erdemli Milli Eğitim Müdürü Yusuf Açıkyörük ise, ”Beş vatandaşımız kursa katılıp devam etti. Amacımız onların okuma yazma öğrenip en azından günlük hayatlarını kolaylaştırmak. Özellikle yazmalarına baktığımda defterleri düzenli, başarılı bir şekilde ilerlemişler” diye konuştu


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.