Öne Çıkanlar deriişlemeciliği haber askerlikuygulaması mersinpolisi Mersin Üniversitesi

Bu haber kez okundu.

Geleceğin Ustaları Yetişiyor

Devlet politikası kapsamında mesleki eğitimin desteklenerek güçlendirmesiyle birlikte ülke genelinde olduğu gibi Mersin’in Erdemli ilçesinde bulunan ‘Mesleki Eğitim Merkezi’ne de ilgi yüzde yüz arttı, geleceğin ustaları hem teorik hem de pratik eğitimlerle yetişmeye başladı.
Cumhurbaşkanlığı koordinesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile çırakların hem lise diploması alması hem de devlet katkısı ile maaş almalarının yolunun açılması ilgiyi arttırdı. Ülke genelinde olduğu gibi Erdemli Mesleki Eğitim Merkezi’nde de otomobil tamirciliğinden, kuaförlüğe kadar 184 farklı meslek dalında eğitim veriliyor. Haftanın bir günü okulda teorik, 4 günü ise alanında sahada pratik eğitim alan öğrencilerden 9, 10 ve 11’inci sınıftakiler bin 276 TL, 12’nci sınıftakiler ise 2 bin 126 TL devletin sağladığı destekle maaş alıyor. Hem maaş alıp, hem eğitimlerini tamamlayan öğrenciler geleceğin ustası olarak yetişiyor. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında 600 öğrencisi bulunan merkeze ilginin yüzde yüz artmasıyla sayı bin 200’e ulaştı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.