Öne Çıkanlar mersinfikir gündem haber İHA mersinfikirgazetesi

Bu haber kez okundu.

Mersin'deki Okullarda Deprem Tatbikatı

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde 2022'nin tatbikatlar yılı olacağını duyurmuş, bu kapsamda bir dizi tatbikatlar başlatılacağının bilgisini vermişti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dün yaptığı bir açıklamayla tüm yurtta deprem tatbikatları yapılacağını duyurmuştu.

Mersin'de de gerçekleştirilen tatbikatlardan, Yusuf Bayık İlkokulunda gerçekleştirilen tatbikata Mersin Valisi Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ile il protokolü ve tatbikatta yer alan kurumlar katıldı.


Tatbikat öncesi gazetecilere açıklamalarda buluna Vali Su, bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de deprem tatbikatı yapıldığını söyledi. Afetlerin dünyanın her yerinde olabileceğini vurgulayan Su, "Önemli olan afetlere hazırlıklı olmak. Bu çerçevede bizde ülkemiz genelinde İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda tüm paydaşlarla beraber afetlere hazırlık konusunda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. 2021 yılı 'eğitim' yılı ilan edilmişti. Biz bu anlamda ilimiz genelinde 1 milyon 45 bin vatandaşımıza ulaştık ve eğitimler gerçekleştirdik. Bu yılda tatbikat yılı olarak değerlendiriyoruz. Bu çerçeve de ilimiz genelinde bin 261 okulumuzda 398 bin öğrencimiz ve öğretmenlerimizle deprem tatbikatını aynı anda gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.