Öne Çıkanlar mersin hür tarafsız Silifke Erdemli

Bu haber kez okundu.

Ukraynalılar Türk Kültürünü Tanıyor

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat´ta başlayan savaş devam ederken, savaştan kaçarak Mersin’e gelen Ukraynalılar, Türkiye’ye adapte olabilmek için Türkçeyi ve Türk kültürünü öğrenmeye başladı. Merkez ilçe Mezitli Belediyesinin gönüllü evinde Ukraynalı öğretmen tarafından açılan kursa katılan Ukraynalılar, hem Türkçe öğreniyor hem de Türk kültürünü öğreniyor. Derslerde oyunlar oynayarak daha neşeli bir şekilde Türkçeyi öğrenen Ukraynalılar, hızlı öğrenmeleriyle görenlerin büyük takdirini topluyor.

Türkçe kursla ilgili konuşan öğretmen Tanya Doygun, 5,5 yıldır Türkiye’de yaşadığını söyledi. Şu anda Ukrayna’daki savaştan dolayı Türkiye’ye gelen kendi vatandaşlarına Türkçe ders verdiğini belirterek, “Haftada 2 ders veriyorum. Bizim çok güzel bir ders kitabımız var. Kitapta hem dil bilgisi hem de alıştırmalar var. Öğrencilere ödev veriyorum. Onlar evde ciddi şekilde ödev yapıyorlar. Onlar zaten çok çalışkan, akıllılar. Ayrıca bazen küçük sınavlar yapıyorum. Başarılı öğrencilere ödül olarak çikolata yada madalya veriyorum. Sınıfta yaklaşık 30 kişi var. Derslerin eğlenceli olmasına dikkat ediyorum. Bu yüzden her ders oyun oynuyoruz. Böylece öğrencilerim ne sıkılıyor ne yoruluyor. Aksine çok mutlu oluyorlar. Zevkle Türkçe öğreniyorlar” dedi.

1 aydır Türkçe dersi verdiğini kaydeden Doygun, “Öncelikle selamlaşması, teşekkür etmeyi öğrenmeliyiz. Öğrencilerimi de gayet iyi öğreniyorlar. Biz derste çok pratik yapıyoruz. Herkese soru sormaya dikkat ediyorum. Bence en önemlisi bu olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerin rahat bir ortamda, çekinmeden Türkçe öğrenmelerini istiyorum. Bu şekilde Türkçe öğreniyoruz. Ben burada gönüllü, ücretsiz ders veriyorum. Çünkü ben yardım etmek istiyorum. Ukraynalılardan Türkçe öğrenmek isteyen çok var. Hepsini alamıyorum. Keşke daha büyük bir yer olsa ben daha fazla Ukraynalıya Türkçe ders veririm” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.