Öne Çıkanlar ÇKA kutlama iftar MTOSB operasyon

Bu haber kez okundu.

Ata Tohumları Koruma Altında

Toroslar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, atalardan bugüne kadar gelen, herhangi bir işleme tabi tutulmamış yerli ve doğal olan tohumlar, Toroslar’ın bereketli topraklarında hayat buluyor. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; ata tohumlarından elde ettiği sebze fidelerini, Çağdaşkent Mahallesinde bulunan Toroslar Belediyesi Engelliler Akademisinin Engelsiz Tarım Bahçesinde toprakla buluşturdu. Bu fidelerden alınan sebzelerden yeniden tohum elde edilecek.

Belediye, alternatif tarım ile ilgili Ar-Ge çalışmalarına devam ederken, bir yandan da sürdürülebilir tarım ile ata tohumlarına sahip çıkıyor. Sürdürülebilir tarımın önemine değinen Başkan Yılmaz, “Bu tohumlar, atalarımızdan bizlere miras kaldı. Herhangi bir işlem görmeden günümüze kadar gelen bu doğal tohumları korumaya aldık ve çoğaltıyoruz. Daha sağlıklı nesiller yetişsin istiyoruz” dedi.

Yılmaz, tarım kenti Toroslar’da ürün çeşitliliğinin artırılmasından yana olduklarını ve bu konuda çiftçileri her zaman desteklemeye devam edeceklerini de belirterek, “Pandemi, bizlere tarım sektörünün ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Gıda ve su, stratejik bir ürün. Toprağımıza, suyumuza, üretimimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.