Öne Çıkanlar imamhatip soğutma toroslarbelediyesi Toroslar belediyesi Tarsus Üniversitesi

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Görüştü

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, Rusya ve ABD arasında gerçekleşen dünkü takasın yanı sıra Ukrayna'daki savaşa dair gelişmeler ele alındı.

Yapılan görüşmede, Putin, Rus pilot Konstantin Yaroshenko ile Amerikan deniz piyadesi Trevor Reed'in Milli İstihbarat Teşkilatı'nın aracılığı ve  gözetiminde sorunsuz bir şekilde gerçekleşen takas için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, Türkiye’nin bu takasa aracılı ederek diyaloğa ve işbirliğine verdiği önemini gösterdiğini, ayrıca arabuluculuk misyonu açısından da anlamlı olduğunu dile getirdi.

İki liderin konuştuğu bir diğer konu Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın sonlandırılması için Türkiye’nin inisiyatif alabileceğini ve arabuluculuk yapabileceğini belirterek, Türkiye’nin, İstanbul’da gerçekleşen görüşmede yakalanan ivmeyi arttırarak, bölgede kalıcı barışı tesis etmek istediklerini belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.