Mersin Fikir

Altılı İttifakta İlk Kopuş Gerçekleşti!

GÜNDEM

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitter hesabından, Demokrasi ve Atılım Partisi’nin, gelecek seçimlere kendi adıyla gireceğini açıkladı. Böylece altılı ittifak masasından kalkan ilk isim Ali Babacan oldu.

Kendi içerisinde radikal fikir ayrılıklarına sahip olan altılı ittifakta anlaşmazlıklar gün geçtikçe büyürken, altılı ittifakın bir parçası olan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gelecek seçimler ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Ali Babacan, twitter hesabından paylaştığı mesajında, ”Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır." dedi.

Dün parti grup toplantısında adeta herkese rest çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ”Bütün yol arkadaşlarımıza sesleniyorum. Ya bana katılın ya da şimdi şu anda yolumdan çekilin. Açık ve net söylüyorum" söyleminde bulunmuştu. Babacan’ın bugün, partisinin kendi adıyla seçime gireceğini duyurması, kamuoyunda ittifakın çatladığı düşüncesini oluşturdu.

Babacan, bugün yaptığı açıklamayla birlikte, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İP Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun da yer aldığı altılı ittifak masasından kalkan ilk isim oldu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.