Öne Çıkanlar mersin zafer bayramı Tarsus Silifke hür

Bu haber kez okundu.

Temizlik İşçisi, Yaralı Deniz Kaplumbağasını Ölümden Kurtardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde deniz temizliğinde çalışan İbrahim Doğan, Çamlıbel Balıkçı Barınağında günlük işlerini yaparken, deniz yüzeyinde biri yaralı, diğeri ölü halde bulunan iki deniz kaplumbağası gördü.

Büyük uğraşlar sonucu, yaralı kaplumbağaları iskeleye kadar getiren Doğan, belediye ekiplerine haber vererek, yaralı kaplumbağanın tedavi edilmesi için Caretta Hayvan Hastanesine nakledilmesini sağladı. 

Ölü bulunan kaplumbağanın balıkçılar tarafından kullanılan ‘çarpma’ oltasına takılarak misinaya dolandığı, su yüzüne çıkamadığı için boğulduğu tahmin edilirken, yaralı kaplumbağanın tekne pervanesine çarparak bu hale geldiği düşünülüyor. 

Caretta carettaları deniz temizliği yaptığı sırada gördüğünü belirten İbrahim Doğan, “Müdahale ettik ve buraya getirdik, arabaya yükledik. Hayvan Hastanesine göndermek üzere yola çıkacak şimdi. İkinci bir kaplumbağamız da balıkçılar tarafından çarpmaya takılmış. O da boğularak ölmüş. Üzüntü yaşıyoruz tabi ki bu tür olaylarda. İnsanların daha duyarlı olmasını istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.