Öne Çıkanlar mersin hür İHA tarafsız Erdemli

Bu haber kez okundu.

Başkan Gültak; ''Bu Halk Size ‘Artık Yeter’ Diyecek''

Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Siteler Mahallesi 163. Cadde üzerinde düzenlenen ve Hal, Güneş, Siteler, Şevket Sümer ve Gündoğdu Mahallelerinden binlerce vatandaşın katıldığı kitlesel mitingde vatandaşlara hitap etti. Kadın erkek, genç yaşlı; her yaştan mahalle sakininin, bayrak ve meşalelerle coşku içinde karşıladığı Başkan Gültak, platforma Türkçe, Kürtçe ve Arapça okunan ilahilerle çıktı. AK Parti ve MHP il ve ilçe yöneticileri, meclis üyesi adayları ve muhtarların da katıldığı buluşmada; hayata kattıkları kültür, sanat, eğitim, spor ve mesleki alanlardaki hizmet ve projeleri sıralayan Başkan Gültak, görevdeki 5 yıl boyunca ayırım yapmadan, herkese ve her kesime hizmet verdiklerini vurguladı.

“Atalarımız, Çanakkale’de Kucak Kucağa Yatıyor.”

Başkan Gültak, gerçekleştirdikleri ve hayatın her alanına dokunan hizmet, proje ve yatırımlarla Hem Akdeniz’in hem de vatandaşların yaşam kalitesini yükselttiklerini belirterek; “Hiç kimseyi ayrıştırmayan, kargaşaya son vererek huzuru, barışı ve kardeşliği sağlayan, 20-25 yılı kaybedilen Akdeniz’e hizmeti getiren kişi Mustafa Gültak’tır! İşte tam da bu sayede herkesin ve her kesimin belediye başkanı olmayı başardığımı düşünüyorum.” dedi.

Vatandaşlara hitabında, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 109. Yıl dönümünü de hatırlatan Başkan Gültak; “Çanakkale’ye gidenler görmüştür; 1 metre çukur içinde Türk’ü, Kürt’ü, Zaza’sı, Alevi’si, Sünni’si kucak kucağa yatıyor. Kurtuluş Savaşı’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yanında da hepsi birlikte mücadele verdi, şehit düştü, gazi oldu. Hepimizin ataları vatan için, vatan toprağı için, cumhuriyet ve kardeşlik için şehit oldu.” ifadelerini kullandı.

“Hepimiz Kardeşiz Dedim, Kimseyi İşten Çıkarmadım.”

Başkan Gültak, Akdeniz’de, 2018 öncesinde huzursuzluğun hâkim olduğunu, mahallelerde sokak aralarında kavga ve olayların yaşandığını hatırlatarak şöyle konuştu; “Bu durum, ‘Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri olan Akdeniz’e yakışmıyor.’ dedik. Seçildikten sonra, ‘Herkes kardeştir.’ dedik. Tabi bunu da ispatlamamız gerekiyordu, sadece sözle olmazdı. Bu nedenle ‘Bir tane bile işçi çıkarmayacağım.’ dedim. Güler yüzlü ve çalışkan olun, siyaset yapmayın, benim için yeterli. Hangi partiden, hangi mezhepten, hangi ırktan olursanız olun benim teminatım altındasınız dedim. Kimisi inanmadı ama aylar geçip de işten çıkarılan olmayınca doğruyu söylediğimizi anladılar.”

“Kadınlara, Anneler Özel Bir Önem Veriyoruz.”

Katolik ve Ortodoks Kilisesi’ne birer çalışan, Cem Evi’ne 2 çalışan, Muğdat ve Ulu Cami’ye de yine birer çalışan görevlendirdiğini de söyleyen Başkan Gültak; “Hayatım boyunca ayrımcılık yapmadım, bundan sonra da yapmayacağım. Biz kardeşiz! Hemen ertesinde de Akdeniz’in o makûs talihini değiştiren, kayıp yıllarını telafi eden hizmet, proje ve yatırım atağına başladık. Akdeniz’e 13 tane kültür ve sanat evi açtık. Bu evlerde kadınlar dikiş nakış, okuma-yazma, kuaförlük ve daha birçok alanda kurs ve eğitim verdik. Bu evlerimizin her birinde kreş de var. Kadınlar burada meslek sahibi oldular, ürettiklerini satarak para kazandılar. Ayrıca şu ana kadar bin kadına 3 milyon lira mikro kredi ulaşmasını sağladık. Kadınlar meslek ve iş sahibi oldu. Geçen 5 yılda 15 bin kadını gezilere yolladık. Kapadokya’ya, Konya’ya, Mut Şelalesi’ne Hatay’a, Ankara Anıtkabir’e, Gaziantep’e gittiler. Çünkü biz annelere, kadınlara önem veriyoruz.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.