Öne Çıkanlar mersin hür İHA tarafsız Erdemli

Bu haber kez okundu.

Peker; “Borçlu Bir Belediye Devralıyoruz”

Geçtiğimiz günlerde öğretmenevinde gerçekleştirilen Cumhur İttifakı Yenişehir Aday Tanıtım ve Basın Toplantısında Belediye Başkan Adayı Kenan Peker açıklamalarda bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtlamıştı. Peker yöneltilen bir soru üzerine Yenişehir Belediyesinin söylenenin aksine borçlu bir belediye olduğunu, kendilerinin bir enkazı devralacağını açıkladı.

Bunun üzerine Yenişehir Belediyesi Başkanı Abdullah Özyiğit’ten cevap gecikmedi. Banka hesap dökümünü kamuoyuyla paylaşan Özyiğit iftiraya uğradıklarını söyleyerek; “Yenişehir Belediyesi borçsuz bir belediyedir ve Türkiye’nin mali durumu en iyi olan belediyelerinden biridir.” dedi. Peker ise; “Kendi açıkladığı rakamsal verilerle yalnızca hesaplarını gösteren işletme ve belediye şirketlerini yok sayan mevcut başkandan, belediye şirketlerinin ve ortaklıklarının borçların da tüm şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaşmasını rica ediyoruz.” dedi. Aynı zamanda Özyiğit’e ithafen doğru bilgiye dayanmayan ve yanıltıcı algılar oluşturacak açıklamalara karşı dikkatli olması gerektiğini de vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.