Öne Çıkanlar mersin zafer bayramı Tarsus hür Silifke

Bu haber kez okundu.

MERSİN ADAYINA KAVUŞACAK

Milletvekili A. Adayı Zeynel Korkmaz, Türk Siyasi Tarihi ve Dış Politikası, Türk Ülkelerinin Birliği ve Önemi, AK Parti ve MHP arasındaki siyasi gelişmeler gibi önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. 
Zeynel Korkmaz’ın açıklamalarının satır başları şöyle:

SAYIN KORKMAZ MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ OLUR İSE ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE NELER DÜŞÜNÜYOR, ANKARA'DA VE GENEL MERKEZDE NELER YAPACAK? 
Bütün bunlar Türkiye'nin genel ekonomisiyle ilgili. Şimdi projeler yapılmış başlanmış ama dediğimiz gibi çok sıkıntılı bir süreçten geçtik. İnşallah önümüzdeki günlerde bu izole edilecek, tedavi edilecek. Biz Ankara'ya gittiğimizde kısmet olursa, bölgemizdeki başlığı olan tüm projelerin günlük takipçisi olacağız. Devletimizin gücü bizim hayal ettiğimizden daha fazla. Türkiye Türk Dünyası’nın merkezi olarak dünyadaki yerini alacak. Biz öyle ümit ediyoruz. 


GERÇEKTEN ASRIN FELAKETİ YAŞANDI. MERSİN'DE DE BUNU HİSSEDİYORUZ. ŞU ANDA ÇOK YOĞUN GÖÇ ALIYORUZ. MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLARAK BUNLARI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ? 
Zaten dünya 2 yıldan fazla bir süre salgınla, pandemi ile mücadele etti. Milyonlarca insan öldü, bizim de 100 binlerce kaybımız oldu. Evlere kapandık, üretim durdu. Biz İstiklal Savaşı'nda 50.000 şehit verdik. Bilinen rakamıyla biz 50.000 insanımızı depremde kaybettik. Devlet her şeyiyle orada, uğraşıyor. Bundan bir siyasi istismar konusu çıkarmak bence çok ayıp. Her şeye rağmen mücadele edebilecek bir ekonomik yapıya sahip olduğumuzu görüyorum.

‘BEKA: TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ’NİN İLELEBET YAŞAMASI KONUSUDUR’
Bekanın tabi ki çeşitli unsurları var ama en önemlisi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilelebet yaşaması konusudur. Bizim devletimizin varlığı, bağımsızlığı, 1. Dünya Savaşı’ndan önce ve sonra bizimle mücadele eden güçlerin sürekli gündeminde olmuştur. Sürekli fırsat kollamışlardır. Dolayısıyla her zaman bir beka sorunumuz olmuştur. Bunun giderilebilmesi için de öncelikle halkın ve yeni yetişen neslin, Batı’nın ve emperyalist güçlerin bu isteklerini bu arzularını iyi bilmek gerekmektedir. O yüzden beka sık sık dile getirilir.

‘’KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NİN SİYASAL VARLIĞINI KABUL EDECEKSİNİZ’’
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Anılan Plan çerçevesinde Rumlara teslim edilmek istenmişti. Biz bundan Rumların referandumda ‘hayır!’ demesiyle kurtulduk. Öyle bir tehlikeyi yaşadık. Hatta o dönemde Rahmetli Rauf Denktaş’ı ‘Git Kıbrıs'ta konuş’ diye de yolcu etmişlerdi.
İleride pazarlık unsuru olduğunda, ‘belki Rumlara veririz’ diye kapalı tutulan Kıbrıs’ın Maraş bölgesine gittik, biz açtık. Ondan sonra Birleşmiş Milletler genel kurulunda ‘‘Artık iki toplumlu tek Kıbrıs Devletini unutun. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin siyasal varlığını kabul edeceksiniz. Bunun başka çözüm yolu yok.’’ Net olarak bunu söyledik. Bu bizim için bir kazanç ama Millet İttifak Mutabakat metnine baktığımızda Kıbrıs ile ilgili diyor ki; ‘Birleşmiş Milletler kararına uygun bir çözüm bulacağız.’ Bu ne demektir. Ben Kıbrıs Türklerini bunların insafına teslim edeceğim demektir. Bu bir beka sorunudur. Buna izin veremeyiz.


SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ TAHIL KORİDORU İLE İLGİLİ, SAYIN PUTİNLE SÜREKLİ İSTİŞARE HALİNDE. BUNU BÖLGEMİZ ANLAMINDA BİR PARLAMENTER ADAY ADAYI OLARAK NASIL DEĞERLENDİRİRSİNİZ?
Çok yönlü dış politika Milliyetçi Hareket Partisi'nin temel ilkelerindendir. Biz Türkiye'nin menfaatlerine uygun politika üretilmesi, dış politikanın çok yönlü olmasını isteriz. Dolayısıyla bu şekliyle bizim tam istediğimiz bir politika.


SAYIN KORKMAZ MİLLET İTTİFAKI'NDA NE OLDU? 
Meral AKŞENER cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu bize dayatıldı diyor. Kılıçdaroğlu o masa kurulduğu gün size dayatıldı zaten. Senin adayını Kandilli belirliyor. Meral Akşener tezgâhı fark etti. Partisini de gemisini de kurtarmanın yolunu seçti, iyi de yaptı demiştim ama geri döndü. Hatay Belediye Başkanı, ‘Cumhurbaşkanlığını bizim tercih etmemiz önemli değil, küresel güç sahiplerinin de onaylaması lazım.’ diye bir laf söyledi ve o cephede hiç tepki görmedi. Kimse sormadı. Sen neden bahsediyorsun diyen olmadı. Dolayısıyla Meral Akşener de bu işin içindeydi. Yani şimdi ortaya bir siyaset koyamıyorsun, koyduğun şeyin felsefesi yok, ideolojisi yok, ekonomik görüşü yok. Peki seçmeni oy verecek mi? Bence vermeyecek. Kemal Kılıçdaroğlu sesini yükseltene Cumhurbaşkanı yardımcılığını verdi. Kimle ülkeyi yönetecek. Yani beka sorunu dediğimiz olayın en uç noktasına da gelmiş bulunuyoruz. Ciddi bir tehlike olarak görüyoruz. 

KORKMAZ MERSİNLİ HEMŞEHRİLERİNİN RAMAZAN AYINI KUTLADI
Zeynel Korkmaz son cümlelerini ‘Mersinli hemşehrilerimin Ramazanını kutlarım. Yuvalarında mutlu mesut iftarlarını etmelerini, acısız, ağrısız yaşamalarını herhangi bir doğal afetle karşılaşmamalarını ve bu süreçte de siyasi süreçte de birbirlerini kırmadan, birbirleriyle parti kavgasına oturmadan, herkesi dinleyerek karar vermelerini ve asla siyasi amaçlarla birbirlerine kötü laf söylememelerini rica ediyorum’ diyerek tamamladı.

‘’MHP’Lİ OLMAK ÖZEL BİR DURUM’’
Benim nazarımda MHP’li olmak özel bir durum. 1970 yılında Mersin genç ülkücüler teşkilatının kapısından attığım adım beni buralara kadar getirdi. Başka hiçbir istikamete sapmadan. İnandığımız bir dava var. Türk Milliyetçiliğini, siyasi anlamda Türk Milletinin kaderine hükmeden bir iktidar gücü haline getirmek üzere yola çıktık.

ZEYNEL KORKMAZ KİMDİR?
1957 yılında Mersin’in Mut ilçesi Ballı köyünde dünyaya gelen sayın Korkmaz, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Genel Türk Tarihi’nde Lisans eğitimi, ardından Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.  Korkmaz; Çeşitli okullarda öğretmen ve yöneticilik Şanlıurfa TV Haber Müdürlüğü ve Güney Tv televizyon işletmeciliği görevlerinde bulundu. Zeynel Korkmaz 5 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.