Öne Çıkanlar mersin zafer bayramı Tarsus Silifke hür

Bu haber kez okundu.

Dr. Devlet Bahçeli Grup Toplantısında Konuşuyor

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendiriyor. Bahçeli'nin konuşmasından satır başları ise şu şekilde;

Türk Milleti Her Zaman Mazlumun Yanındadır

Suriye iç savaşı sonrası tüm dünyanın gündemine gelen sığınmacılar konusunda konuşan Bahçeli, "Binlerce göçmen ve mülteci boğularak balıklara yem olmaktadır. Görülen gösterilmek istenenden çok farklıdır. Dünyada bir yerden başka bir yere doğru hareket halinde olan, evinden barkından kopup başka coğrafyalarda gelecek arayan göçmen sayısı 300 milyona yaklaşmıştır. Savaş, çatışma ve zulümden kaçan müteci sayısıda dünya çapında 80 milyon geçmiştir.

Bize göre Türkiye'nin bekası sınır aşan düzensiz göçlerin akıbetiyle ve kontrol dışı akıntıyla yakından ve ters orantılı bağlantılıdır. Bu sorunun el birliğiyle istismarına çanak tutmadan, hepsinden önemlisi akılcı, adilane, insani ve vicdani stratejilerle köklü bir şekilde çözmek milli bir sorumluluk olarak değerlendirilmelidir. Türk milleti her zaman mazlumun yanındadır.

Ekmeğimizin azlığına çokluğuna bakılmadan soframız açılmıştır. Kıskanan kıskansın, çekemeyen kendi işine baksın. Düzensiz göç ve sığınmacı sorununu soğuk kanlı kavramanın daha da ötesinde stratejik akılla ve milli çıkarlarımıza muvaffak kalarak analiz etmek, tedbir geliştirmek mecburiyetindeyiz." 

Misafirin ve Misafirliğin Süresi Sınırlıdır

Geçici korum statüsünde bulunmalarına rağmen toplumsal düzeni bozmaya yönelik girişimler içinde bulunan sığınmacılar hakkında da konuşan Bahçeli, "Türkiye'de geçici koruma statüsüyle bulunuyorken toplumsal huzuru, asayişi kimler bozuyorsa, gözünün dışına bakılmadan sınır dışı edilmelidir. Türkiye onun, bunun elinde oyuncak olmayacaktır. Özellikle önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların tekrar geri dönmelerine hiç gerek yok. ifadelerini kullandı.

Henüz Aday Bile Bulamadılar

Millet İttifakı'nın bir türlü Cumhurbaşkanı adayı konusunda mutabık kalamamasını eleştiren Genel Başkan, "Zillet ittifakı köşeye sıkıştı, her birisi kendi derdine düştü. Gerçekten de 7 partinin yalnızca güçlendirilmiş parlamenter sistem için bir araya geldiği, mevsimlik siyaset yaptıkları ortada. Zillet ittifakı henüz adayını bile bulamamıştır. Zillet ittifakı bulmaca içinde bulmacadır. Zillet ittifakına sesleniyorum, kimi çıkarırsanız çıkarın ister terörist Demirtaş'ı, ister Osman Kavala'yı çıkarın, sonuç değişmeyecek." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.