Öne Çıkanlar mersin İHA hür çocuk su

Bu haber kez okundu.

Mersin Kıyılarında Mikroplastik Alarmı

İçinde bulunduğumuz Çevre Haftası, gözleri bir kez daha insan eliyle oluşan deniz kirliliğine çevirdi. Yıllardır küresel bir sorun haline gelen mikroplastikler ise artık Mersin ve tüm Doğu Akdeniz için de büyük bir tehdit olmaya başladı. Başta uzmanlar olmak üzere yerel yönetimler, Mersin’de bu kirliliğin önüne geçebilmek için çabalarını artırdı.

Bu çerçevede, bugün Mersin Marina’da dalgıçların da görev aldığı deniz temizliği gerçekleştirildi. Mersin Marina yönetimi ile işbirliğinde gerçekleştirilen etkinlikte, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı, İtfaiye Dairesi Dalgıç Birimi ve Mersin Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği dalgıçları, marina içerisinde denizden atık topladı.


Etkinlikte ayrıca, Mersin Üniversitesi (MEÜ) Su Ürünleri Fakültesi İşleme Teknolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas da hem manta ağı ile marina içerisindeki deniz yüzeyinden mikroplastik topladı hem de dalgıçlarla birlikte dalarak dipten atık çıkardı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.