Öne Çıkanlar mersin hür İHA Silifke Erdemli

Bu haber kez okundu.

Zeynel Korkmaz: Mersin’in Yörük Vekili

Arkadaşlar! gidip, Toros Dağlarına bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez. Mustafa Kemal Atatürk 


Zeynel Korkmaz: Mersin’in Yörük Vekili 


Hayatını Milliyetçi Hareket Partisi’nin kutlu davasına adayan Mersinli Ülkücülerin ağabeyi Zeynel Korkmaz, milletvekilliği için kollarını sıvadı. Partisinin her döneminde ve çeşitli kademelerinde görev alan Zeynel Korkmaz’ın adaylığı, camia tarafından memnuniyetle karşılandı. Gittiği her bölgede sevgiyle karşılanan Korkmaz, Mersin’in sorunlarını çözmek için çok çalışmak gerektiğini söyledi.


Zeynel Korkmaz’ın Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Aday Adayı olması, başta memleketi Erdemli olmak üzere Mut ve Silifke ilçelerinde sevinçle karşılandı. Zeynel Korkmaz’ın çocukluğunun geçtiği Toroslardaki Yörükler, kendilerinin de mecliste temsil edileceklerini belirttiler. 


Katıldığı Kanal 33 Televizyonunda partisiyle olan bağını anlatan Korkmaz: “Benim nazarımda MHP’li olmak özel bir durum. 1970 yılında Mersin genç ülkücüler teşkilatının kapısından attığım adım beni buralara kadar getirdi. Başka hiçbir istikamete sapmadan. İnandığımız bir dava var: Türk Milliyetçiliğini. Biz, partimizi siyasi anlamda Türk Milletinin kaderine hükmeden bir iktidar gücü haline getirmek üzere yola çıktık” dedi. 


Zeynel Korkmaz, görevinin farkında bir öğretmen olarak, Mersin’in her kesiminden binlerce öğrenciyi yetiştirdi. Onlara tarihi, özellikle de Türk Tarihini sevdirdi. Yıllarca emek verdiği eğitimciliğinin ödülünü de Türkiye’nin her tarafında vatan sevgisiyle yetişmiş binlerce öğrencisiyle aldı.


ZEYNEL KORKMAZ KİMDİR?
1957 yılında Mersin’in Mut ilçesi Ballı köyünde dünyaya gelen Korkmaz, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Genel Türk Tarihi’nde Lisans eğitimi, ardından Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.  Korkmaz; Çeşitli okullarda öğretmen ve yöneticilik Şanlıurfa TV Haber Müdürlüğü ve Güney Tv televizyon işletmeciliği görevlerinde bulundu. Zeynel Korkmaz 5 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.