Öne Çıkanlar Erdemli Motosiklet HABERGÜNDEM İstanbul Silifke

Bu haber kez okundu.

Türkiye'de Yaşayan Mülteci Rakamları Açıklandı

Özellikle kanlı çatışmalara sahne olan Suriye iç savaşından sonra başlayan mülteci akınında, mültecilerin büyük bölümü Türkiye'de yaşamayı tercih etti.  Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nce yapılan araştırmalarda da en çok mülteci barındıran ülkenin Türkiye olduğu belirtiliyor. Yoğun mülteci nüfusa sahip Türkiye'de kaç mültecinin yaşadığı sorusu ise İç İşleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla cevap buldu. 

İç İşleri Bakanlık Sözcüsü  İsmail Çataklı tarafından yapılan açıklamada Türkiye'de yaşayan Suriyeli mülteci sayısının 3 milyon 739 bin 859 kişi olduğu belirtildi. Çataklı'nın yaptığı açıklamada ülkesine dönen Suriyeli sığınmacıların sayılarına da yer verildi. Açıklamaya göre bugüne kadar ülkesine geri dönen sığınmacı sayısı ise  484 bin 400. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.