Öne Çıkanlar ekonomi

Bu haber kez okundu.

40’INDAN SONRA OKUMA-YAZMA ÖĞRENİYORLAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesinin Toroslar ilçesi Turgut Türkalp Mahallesi’ndeki LGS’ye hazırlık kurs merkezinde okuma-yazma kursu açıldı. 8 kadının başvurduğu kurs başlarken, ücretsiz olarak verilen okuma-yazma kurslarının dezavantajlı diğer mahallelerde de sürdürülmesi planlanıyor. 

Kurs merkezinde görevli Türkçe Öğretmeni Berfin Önder, velilerden okuma-yazma kursuyla ilgili yoğun talep aldıklarını belirterek, “Yetişkinler için birinci kademe okuma-yazma kursunu açtık ve sınıfımın büyük çoğunluğunun kadınlardan oluşması benim için ayrı bir mutluluk oldu. Dönemin sonunda her istediğini okuyabilen, kendisini iyi ifade edebilen güçlü kadınlar olarak çıkmalarını umut ediyoruz. 5 kişiyle başladık, daha sonra bu artarak 8 kişi oldu. Daha da artacağını düşünüyoruz. Belediyemizin bu mahallede yaptığı ilk çalışma ve devam edeceğiz. Okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımıza sınıflarımız açık” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.