Öne Çıkanlar hür Adana MERSİNFKİR toroslarerdemli özel

Bu haber kez okundu.

Yayla içme suları SCADA'ya bağlanıyor

MERSİN (İHA) - MESKİ tarafından yapılan çalışmalar günlük su tüketimleri SCADA (Merkezi Denetim ve Veri Toplama) merkezinden anlık olarak ölçülüyor, fiziki ve ticari kayıp-kaçakların önüne geçiliyor. Toroslar ilçesinde bulunan Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Kepirli, Sarnıç ve Darısekisi depoları SCADA merkezine dahil edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan ölçüm ve kontrol odaları ile merkez Toroslar ilçesi Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Kepirli, Sarnıç ve Darısekisi depoları SCADA Merkezi'ne bağlandı. Depolar SCADA sistemi üzerinden 7/24 online olarak tek noktadan izleniyor. Böylece gerekli kontroller yapılarak susuzluk problemi ve kayıp-kaçağın önüne geçiliyor.

Anahtar Kelimeler:
MersinSuSCADA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.