Bugünkü siyasi yapı ve başkanlık sistemi herkesin malumu olduğu üzere MHP lideri Devlet Bahçeli'nin eseridir.

Kabul etseniz de etmeseniz de gerçek budur.

Hayata geçirilen bu sistem artık çok partili olmaktan çıkmıştır. Farklı partilerin bulunması b gerçeği değiştirememektedir.

Tarafların açıklamalarına baktığımızda Cumhur ittifakının yoluna devam edeceği anlaşılmaktadır.

Peki millet ittifakında durum nedir?

Millet İttifakı’nın büyük partisi Cumhuriyet Halk Partisinin HDP ile iç içeliği ittifakın diğer Partisinde rahatsızlık yaratmaktadır. Bunu İYİ Partinin sözcüleri açıkça dile getiremese de tabandaki rahatsızlık fark ediliyor. Rahatsızlığın diğer bir göstergesi de parti yöneticilerinin,  “Biz CHP ile ittifak yaptık, ittifakta HDP yok… “ açıklamalarına sık sık başvurmalarıdır. İttifakın minik ortağı Saadet Partisinde HDP’nin rahatsızlık yaratmadığı, aksine bu konuda CHP ile paralel düşündüğü söylenebilir.

Cumhur ittifakı lideri ve cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iyi Parti ile yakınlaşma çabalarına şahit olmaktayız. Cumhurbaşkanının ayrıca Saadet Partisi'nin ağır abilerinden Oğuzhan Asiltürk ile de bu konuda bir görüşme yaptığını gördük.

MHP lideri Bahçeli Cumhurbaşkanının Cumhur ittifakına genişletme çabalarına sonuna kadar destek verdiğini söyledi.

 İYİ partinin parti içi tartışmalarının Millet İttifakı Cephesi'nde bir sorun yaratmadığı görülmektedir. Yani CHP'nin HDP'ye her bakımdan hamilik yapmasıyla ilgili İYİ Partide bir tartışma yok. Demek ki parti bu konuda pozitif ve ya negatif yönde de olsa hemfikir.

Ankara siyasi kulislerinde dönen havadisler, İYİ Partinin kendi ekseninde yeni bir ittifak oluşturmak için fikir jimnastiği yaptığı yönünde…

Yani anlaşılan o ki İYİ Parti, CHP’nin HDP yükünü fazla da taşımak arzusunda değil

İYİ Parti kimlerle ittifak kurabilir ki?

İktidar partisinden uzaklaşmak zorunda kalan şahıslar tarafından kurulmuş olan iki tabela partisi mevcut. Bir de partisinin aday yapmadığı muhterisleri tabelası altında seçime sokan, şu anda da Millet İttifakında görünen var yok arası Demokrat Parti… Nereden baksan üçünün birden alacağı oy oranı % 1’in altında görünüyor. Bunlarla kurulacak bir ittifakla alınabilecek her hangi bir siyasi sonuç olamaz.

Saadet Partisi Meral Akşener birlikte sonu belirsiz bir ittifak arayışına girer mi?

Ayrıca Saadet Partisi'nin seçmen tabanında AK Parti'ye karşı muhabbeti olan ciddi oranda bir seçmen bulunmaktadır. Bu tabanın yönetimdeki temsilcileri Saadet Partisi'ni AK Parti ile işbirliğine zorlayabilir mi?

Bugünkü şartlarda İYİ Parti'nin CHP HDP ortaklığı dışında bulunabileceği bir siyasi ittifakın olmadığı görülüyor...

Bir de Cumhur ittifakı!

Peki, Meral Akşener Cumhur ittifakına yanaşır mı?

Akşener’i destekleyenlerin büyük bir kısmı 5 Haziran sonrasında Devlet Bahçeli’yi AK Parti ile koalisyon kurmaktan kaçındığı için suçlayanlardan meydana gelmektedir.

İYİ Parti’nin Cumhur İttifakına dahil olması hem İYİ Parti açısından hem de Türkiye'nin geleceği açısından olumlu sonuçlar verecektir.



 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan yıldız 3 yıl önce

İyi partinin CHPden kopması olası değildir. Partiden kovulan Özdağ bile iyiparti seçmeni yüzde bir bilşe Erdoğan'a oy vermez diyor.

Avatar
İsmail Mermer 3 yıl önce

Birileri Meral akşener ve partisini gazlıyor. Nerdeyse anketlerde birinci yapacaklar. onla da kıymete bindiklerini düşünüyorlar

Avatar
Ali Doğramacı 3 yıl önce

Ne babacandan ne de Serok Ahmetten bir cacık olmaz. Saadet ise kürt seçmen kapma sarasına yakalanmış HDP'yi tüm kürtlerin temsilcsi sanıyor.